Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

6,8 πολύ ισχυρός μετασεισμός στην Χιλή-Τριήμερο εθνικό πένθος στην Χιλή.Τελευταίος απολογισμός :802 οι νεκροί στην Χιλή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.Συνεχής ενημέρωση.Γράφει ο Red Star.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Χιλής.Ισχυρός μετασεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  με επίκεντρο την πόλη Concepcion σήμερα Παρασκευή.Σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό οι νεκροί έφτασαν τους 802.Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τους 1.000 καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι και θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
Τα νησιά Ρόμπινσον Κρούσο στα ανοικτά της Χιλής, χτυπήθηκαν από το τσουνάμι και υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.








Υπάρχει έλλειψη νερού και τροφίμων σε πολλές περιοχές.Η κατάσταση είναι τραγική και μας φέρνει μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής, παρόλο που οι υποδομές  της Χιλής είναι σαφώς καλύτερες.
Τα θύματα από το σεισμό είναι 450, ενώ 350 περίπου άνθρωποι σκοτώθηκαν από το χτύπημα τσουνάμι στις παραλιακές πόλεις.Πολλοί Χιλιανοί διαμαρτύρονται για την αργοπορία που έδειξε η κυβέρνηση στην τροφοδότηση των σεισμόπληκτων με νερό και τρόφιμα .
Συνολικά 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον καταστροφικό σεισμό που διέλυσε τις υποδομές στις πόλεις που ήταν κοντά στο επίκεντρο.Το kke4ever.blogspot.com θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις από την Χιλή. .Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι μετά την Αϊτή, ακολούθησε ο σεισμός στην Χιλή.Επιστήμονες υποστηρίζουν πως το ντόμινο των σεισμών θα συνεχιστεί με επικίνδυνες περιοχές την Κεντρική Αμερική και τις Η.Π.Α, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν επηρεαστεί ήδη και άλλα σεισμικά τόξα(Ευρασία)




Photograph: David Lillo/AP
Claudio Santana/AFP
Κατάρρευση συγκροτήματος πολυκατοικιών στην πόλη Concepcion

Photograph: Reuters


Δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συγκρατήσουν πλήθος κόσμου που περιμένει να αγοράσει τρόφιμα  από  super market που λειτουργεί στην πόλη Concepcion

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: