Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σχόλιο από τον Red Star-Μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ -Μαζική συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- Βούλιαξε η Αθήνα !

Η αστυνομία περιόρισε τον αριθμό των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στις 10.000.Η αλήθεια ήταν ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Αθήνα κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ ήταν πολλαπλάσιος και με παλμό.
Η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε ενωτικό μήνυμα λέγοντας ότι υπάρχουν 2 στρατόπεδα.Στο ένα είναι τα κόμματα της πλουτοκρατίας(ΠΑ.ΣΟ.Κ,Ν.Δ,ΛΑ.ΟΣ),ο ΣΕΒ και η οικονομική ολιγαρχία και στο άλλο το στρατόπεδο της εργατιάς στο οποίο συμμετέχει το Κ.Κ.Ε και τα άλλα κόμματα και οργανώσεις του λαού.

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν και αυτές μαζικές.Σημαδεύτηκαν από την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε στελέχη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό μπροστά στην βουλή.Το πανό ανέγραφε: "Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση".Στην επίθεση τραυματίστηκε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Επίθεση έγινε από μερίδα διαδηλωτών κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης σε νοσοκομείο.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του "καταδικάζει τη δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και τη χρήση χημικών κατά του Μ. Γλέζου και εκφράζει τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα".

To ΚΚΕ αποχώρησε από την βουλή όπου ψηφίζεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα λιτότητας κατά των εργαζόμενων.
Μέτρα που δεν έχει τολμήσει να πάρει καμιά κυβέρνηση στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας
Το ακροδεξιό ΛΑ.ΟΣ κατηγόρησε για αντεθνική(!!!) συμπεριφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ επειδή αποχώρησαν από το κοινοβούλιο, ενώ ο υφυπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ κος Σαχινίδης σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα του δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα !!

Η αγανάκτηση του λαού είναι μεγάλη και ο αγώνας συνεχίζεται.

Όλες οι δυνάμεις της αριστεράς ,όλοι οι προοδευτικοί πολίτες και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ψήφισαν , ή υποστηρίζουν πρέπει να εναντιωθούν στις πολιτικές ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.

Ο μόνος δρόμος είναι ο ξεσηκωμός !






Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: