Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ-Χιλιάδες στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Επίθεση από ομάδα 100 περίπου ατόμων δέχτηκε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Εξοργισμένοι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του κ. Παναγόπουλου αποκαλώντας τον "πουλημένο" και στη συνέχεια του επιτέθηκαν, κλωτσώντας τον.
Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και αστυνομικών, που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να υψώσουν πανό μπροστά από τη Βουλή, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς, με τη χρήση δακρυγόνων.
Στο μεταξύ, τη μεταφορά της 24ωρης απεργίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, στις 11 Μαρτίου, αποφάσισαν πριν λίγο οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει από την πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσηλευτές και νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ.
Λίγο πριν από τις 13:00 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Ομόνοιας.Στην πλατεία Ομονοίας, και όχι στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, κατέληξε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, ενάντια στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η μαζικότητα και ο παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές υπερέβησαν τους 10.000, ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.
Νέοι και νέες ύψωσαν τη φωνή τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της ΕΕ και κρατώντας σημαίες και πανό, με το σύνθημα «Να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση» να κυριαρχεί.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: