Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

To μέτωπο ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ έβγαλαν πρόεδρο πάλι τον Κάρολο Παπούλια.Παρών ψήφισαν Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με 266 ψήφους (από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ) εξελέγη για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας. Την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα γίνει η ορκωμοσία του ενώπιον της Βουλής. «Για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειάζεται επιστράτευση όλων των δυνάμεων» δήλωσε στο προεδρείο της Βουλής που τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.



Ο κ.Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και τόνισε στις δηλώσεις του ότι για να ξεπεραστεί η κρίση "χρειάζεται βελτίωση των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας, για ένα δίκαιο, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος".
"Μόνο αυτό μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση" είπε ο κ.Παπούλιας, προσθέτοντας ότι "έχουμε όλοι μας καθήκον να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση. Και στην αντιπέρα όχθη να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι" .
"Σε αυτή τη προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοινώνοντας στον κ.Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφορίας, δήλωσε πως η εκλογή του γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, "την ώρα που διάφοροι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα απαισιοδοξίας".
"Με συντεταγμένη προσπάθεια και μεθοδικότητα θα ξεπεράσουμε την κρίση" είπε ο κ.Πετσάλνικος, εξαίροντας ταυτόχρονα το πολιτικό ήθος του κ.Κάρολου Παπούλια.
"Σας τιμούμε για τις εξαιρετικές πολιτικές αρετές σας και το υψηλό σας πολιτικό ήθος. Λιτός και πάντα προσιτός στους πολίτες διατρέξατε τη χώρα...με σεβασμό στο πολίτη και τους θεσμούς αγωνιστήκατε στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος για το καλό της πατρίδας".
Παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία ήταν 298 βουλευτές, ενώ "παρών" ψήφισαν 32 (του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ).
Σημειώνεται ότι ο κ. Κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που ανανεώνει τη θητεία του.
ΠΗΓΗ:www.enet.gr

2 σχόλια:

Δημήτρης Ν. είπε...

Προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί παρών και όχι κατά;

Red Star είπε...

Δημήτρη είχα εκφράσει την άποψη μου στο συγκεκριμένο ζήτημα στο φόρουμ του TVXS όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Κ.Κ.Ε.Και βέβαια ήταν η καταψήφιση Παπούλια.Παραθέτω το σχόλιο μου παρακάτω:


ΟΧΙ,ΟΧΙ,ΟΧΙ...

Σύντροφοι του Κ.Κ.Ε σας στηρίζω και σας υποστηρίζω όσο μπορώ , αλλά τόση ευγένεια δεν μπορώ να την καταλάβω.Ο Κάρολος Παπούλιας μπορεί να είναι έντιμος και ηθικός πολιτικός , αλλά δεν παύει να είναι συνυπεύθυνος στο βαθμό που του αναλογεί για την σημερινή κατάντια της πατρίδας μας.Πιστεύω το ΟΧΙ θα ήταν πολύ καλύτερο από το παρών.Σέβομαι την απόφαση του κόμματος, αλλά αυτοί οι καθωσπρεπισμοί (όχι μόνο του Κ.Κ.Ε αλλά και του ΣΥΝ) στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μου αρέσουν.