Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζεται ο αγώνας των αγροτών με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα


Έληξε… άδοξα και η νέα συνάντηση της Κατερίνας Μπατζελή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αφού δεν βρέθηκαν οι πολυπόθητες… λύσεις.
«Μπαλώματα και πρόσκαιρες επιδοματικές πολιτικές που μάλιστα μας αφήνουν και έκθετους στην ΕΕ δεν πρόκειται να μεταχειριστούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παράταση στο αδιέξοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και κρατούν αποκλεισμένα τα τελωνεία και τους οδικούς κόμβους στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία παρά τις παρακλήσεις και τις έντονότερες αντιδράσεις.
Νωρίτερα, οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας και των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων από και προς τη Βουλγαρία, ενώ ο συνοριακός σταθμός παραμένει κλειστός για τα φορτηγά από το απόγευμα της Κυριακής.
Κλειστή παραμένει και η παλιά εθνική οδός Σερρών - Καβάλας στη γέφυρα του Στρυμόνα, δίπλα στο ''Λιοντάρι της Αμφίπολης'', αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θα ανοίξουν το συγκεκριμένο μπλόκο, αργά το απόγευμα. Την ίδια ώρα, κλειστή είναι και η Εγνατία οδός στα Κερδύλλια ενώ τρακτέρ εμποδίζουν και στον κόμβο του Στρυμονικού. Ακόμη, στη Θεσσαλία, οι αγρότες κρατούν κλειστούς τους κόμβους Νίκαιας και Μικροθηβών, ενώ κλειστός είναι και ο παρακαμπτήριος δρόμος Λάρισας - Αγιάς. 

Οι αγρότες κρατούν κλειστές και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν στην Αθήνα και τη Λαμία ενώ κλειστή παραμένει και η εθνική Πατρών-Πύργου.

Οι κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό, αφού σε νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγρότες στην Πελοπόννησο, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, την Τετάρτη θα κλείσουν την εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος της Νέδας Μεσσηνίας, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Τέλος, πέραν της δυσανασχέτησης της κυβέρνησης, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού όπως υποστηρίζουν υπάρχουν ξενοδοχεία που λειτουργούν αποκλειστικά τη χειμερινή περίοδο και είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να δουλέψουν.


ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: