Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί στην Λιβύη -Στα χέρια των υποστηρικτών του Καντάφι η πόλη Μπρέγκα

AGELIOFOROS.GR





Η στρατηγικής σημασίας πόλη Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, έχει "καθαρίσει" από τους αντάρτες, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.
"Η πόλη Μπρέγκα έχει καθαρίσει από τις ένοπλες συμμορίες", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου δεκάδες αντικαθεστωτικοί υποχωρούσαν σήμερα από την Μπρέγκα μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Φωνάζοντας "Αλάχ ακμπάρ" (ο θεός είναι μεγάλος) οι αντικαθεστωτικοί, νεαροί στην πλειοψηφία τους που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της πόλης, υποχωρούσαν με οχήματα με τα οποία μετέφεραν αντιαεροπορικές συστοιχίες με κατεύθυνση την πόλη Ατζνταμπίγια.

Η γραμμή του μετώπου μετακινείται προς τα ανατολικά καθώς οι πόλεις που είχαν καταλάβει οι αντικαθεστωτικοί πέφτουν η μία μετά την άλλη στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, που πλέον βρίσκονται 240 χιλιόμετρα μακριά από τη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.
Πάντως σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια οι αντικαθεστωτικοί έχουν ανεκτήσαν σήμερα τον έλεγχο της Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, μετά τις προσπάθειες των κυβερνητικών στρατευμάτων να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο διαμάχη ξέσπασε στην Μεραρχία Χάμις --της οποίας ηγείται ένας από τους γιους του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Χάμις Καντάφι-- την ώρα που κατευθυνόταν προς τη Μιζουράτα.
Κάποιοι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν σε εντολές και να επιτεθούν σε πολίτες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών. Περισσότεροι από 30 στρατιώτες αυτομόλησαν από τη μεραρχία και συντάχθηκαν με τους εξεγερμένους, σύμφωνα με το αλ Αραμπίγια.
Εντωμεταξύ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα ανατολικά της Λιβύης. Στη Ρας Λανούφ συνεχίζονται οι μάχες μία ημέρα αφού οι δυνάμεις του Καντάφι ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης.
Το ίδιο συμβαίνει και περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη αλ Μπουράικα, στην ανατολική Λιβύη, την οποία έχουν επίσης πλέον υπό τον έλεγχό τους οι κυβερνητικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ-WWW.AGELIOFOROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: