Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα αλληλεγγύης του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ προς τον αντιπρόεδρο του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γ. Μαστάλκα


Σε απάντηση επιστολής του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας με την οποία ενημέρωνε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για την συνεχή και εξελισσόμενη επίθεση εις βάρος του που αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων έστειλε το ακόλουθο μήνυμα αλληλεγγύης προς τον αντιπρόεδρο του Κόμματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γ. Μαστάλκα.
Αγαπητοί Σύντροφοι,
Παρακολουθούμε με ανησυχία την ανάπτυξη βαθύτατα αντιδημοκρατικών πολιτικών στην χώρα σας που συχνά μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο αντικομμουνισμό.Ο ΣΥΝ και οι άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την υπεράσπιση δημοκρατικών μας κατακτήσεων και του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας.Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο κόμμα σας που επανειλημμένα τόσο εσείς όσο και η νεολαία σας αποτελείται στόχο μιας μισαλλόδοξης ιδεοληψίας  των δεξιών πολιτικών δυνάμεων.Η επιρροή του κόμματος σας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας σας και οι πολύπλευροι αγώνες σας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταδεικνύουν ότι αποτελείται αποτελεσματικό ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη πολιτική τους έναν υπερασπιστή των εργαζομένων στην σημερινή φάση της κρίσης, όπου δέχονται πολύπλευρη επίθεση.Σας παρακαλούμε να διαβεβαιώσετε τα μέλη σας τους οπαδούς σας και το Λαό της Τσεχίας ότι ο ΣΥΝ και το ΚΚΒΜ μαζί με τις δυνάμεις της αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν τα μέτωπα της κοινής τους πάλης για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό.


Το σύμβολο του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: