Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Κ. Κούνεβα: 1 χρόνος μετά...

Ένας χρόνος κλείνει από την δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια της ΠΕΚΟΠ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ένας χρόνος πόνου για την ίδια.. Ένας χρόνος που οι φονιάδες παραμένουν ελεύθεροι, αλλά και συνεχίζουν να προκαλούν με απειλές, όπως λίγο καιρό πριν στην Θεσσαλονίκη. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της περσινής χρονιάς που κλιμακώθηκαν και πήραν σοβαρή έκταση με αφορμή το τραγικό περιστατικό η θυσία της Κωνσταντίνας δε έχει δικαιωθεί.
Οι εργολαβικές – δουλεμπορικές εταιρείες συνεχίζουν να υπάρχουν και να λυμαίνονται τον χώρο, εκμεταλλευόμενοι έλληνες και ξένους μετανάστες εργάτες, καταπατώντας δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε το πλέγμα της ελαστικής και μαύρης εργασίας, αλλά την επεκτείνει μέσα από την επέκταση των stage στον ιδιωτικό τομέα.
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που πέρσι έφτασαν να καταγγείλουν την πρωτοβουλία δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων συνεχίζουν και κλιμακώνουν, τον απεργοσπαστικό τους ρόλο, όπως έδειξε και η στάση τους στην πρόσφατη απεργία της 17.12.


Δεν υπάρχουν σχόλια: