Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Στους τραπεζίτες τα λένε αλλιώς...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ !


«Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε χτες τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση (...). Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Λονδίνο σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες, εξήγησε ότι η μείωση των επιδομάτων κατά 10% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ισοδυναμεί με ονομαστική μείωση των μισθών κατά 4%. Αποκάλυψε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (...) κυρίως περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».
*
Τα παραπάνω γράφτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», την περασμένη Πέμπτη (17/12/2009).
Πρόκειται για εξαιρετικό ρεπορτάζ, από το οποίο μάθαμε τα εξής:
*
Πρώτον, ότι η κυβέρνηση της «διαφάνειας» και του «όλα στο φως» συμμετέχει σε «κλειστές εκδηλώσεις» που οργανώνουν τραπεζίτες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ακόμα πιο μακριά από κάθε «κίνδυνο» ενημέρωσης του λαού...
Δεύτερον, σε αυτές τις «κλειστές εκδηλώσεις», όταν η κυβέρνηση μιλάει στους τραπεζίτες χρησιμοποιεί την ακριβώς αντίθετη γλώσσα από εκείνη που χρησιμοποιεί όταν θέλει να παραμυθιάσει τον «κοσμάκη» (σ.σ.: η ορολογία περί «κοσμάκη» ανήκει στον πρωθυπουργό)...
Τρίτον, όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε στο Ζάππειο ότι «θα προστατέψουμε τα ασθενέστερα στρώματα και την μεσαία τάξη», έλεγε ψέματα. Η αλήθεια, όπως «εξήγησε» ο κ. Παπακωνσταντίνου μια μέρα αργότερα στους τραπεζίτες, είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο «παγώνει», αλλά και ...μειώνει τους μισθούς!
Τέταρτον, η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι δεν ενδίδει σε πιέσεις οικονομικών κέντρων και «οίκων», στις «κλειστές εκδηλώσεις» ενώπιον των τραπεζιτών δηλώνει έτοιμη να κάνει οτιδήποτε για να τους «εξευμενίσει», δεσμευόμενη ότι θα προβεί από μειώσεις μισθών μέχρι νέα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας.
*
Σημειώνουμε ότι η «κλειστή εκδήλωση», στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Οικονομικών ...«αναφέρθηκε» στους τραπεζίτες, έγινε στο Λονδίνο. Στους Λονδρέζους τραπεζίτες, δηλαδή, δόθηκαν τα «διαπιστευτήρια».
Οχι, βέβαια, ότι θα είχε καμιά διαφορά αν η «κλειστή εκδήλωση» είχε διεξαχθεί στην Αθήνα, μεταξύ Ελλήνων τραπεζιτών, αλλά να:
Οσο να 'ναι, είναι κι αυτό ένα ελάχιστο δείγμα σχετικά με το τι πραγματικά εννοούν οι κυβερνώντες, που το τελευταίο διάστημα κλίνουν σε όλες τις πτώσεις λέξεις και φράσεις όπως «πατριωτισμός» και «εθνική κυριαρχία»...


Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: