Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε ο πραγματικός "Άνθρωπος της Βροχής"


Ο Κιμ Πικ, ο άνδρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρέιμοντ Μπάμπιτ στη ταινία "Rain Man" πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 58 ετών από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο του Σολτ Λέικ στη Γιούτα.
Ο Πικ, ο οποίος έγινε διάσημος για την ασύγκριτη φωτογραφική του μνήμη, υπέφερε τις τελευταίες εβδομάδες από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Στη μεγάλη οθόνη τον είχε ενσαρκώσει οΝτάστιν Χόφμαν με την ταινία "Ο άνθρωπος της βροχής" να κυκλοφορεί το 1988 και να αποσπά 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου.
"Ήταν μοναδικό. Η μνήμη και οι γνώσεις του ήταν απλά απίστευτες" δήλωσε ο νευροψυχίατρος Ντάνιελ Κρίστενσεν στο Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Αιτία της ιδιαιτερότητας του Κιμ Πικ ήταν μία εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια της γέννησης του. Μεγαλώνοντας ο Κιμ αποφάσισε να ζήσει απομονωμένος, διαβάζοντας χιλιάδες βιβλία.
Ο άνθρωπος αυτός αν και δε μπορούσε να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες μπορούσε να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που είχε διαβάσει στη ζωή του. "Σε 16 μήνες είχε διαβάσει όλον τον Σαίξπηρ, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη" ανέφερε ο πατέρας του Κιμ, Φραν Πικ.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: