Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού



 Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, το οποίο παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί άλλη πολιτική από της ΝΔ, αλλά σηματοδοτεί τη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά. Στο όνομα της «ανάταξης της οικονομίας» ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλείται το «δημοσιονομικό εκτροχιασμό», ο οποίος συνέβαλε στη στήριξη της κερδοφορίας και στη συγκέντρωση του πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο, για να επιταχύνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό. Προσφέρει ένα φθηνό εργατικό δυναμικό στους κεφαλαιοκράτες, μέσα από την επέκταση της μερικής προσωρινής απασχόλησης και τη μετακύλιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του κεφαλαίου στους φορολογούμενους. Για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στο όνομα της «δίκαιης αναδιανομής» εμπαίζει τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα με προνοιακού χαρακτήρα επιδόματα πτωχοκομείου. Προσπαθεί να συγκαλύψει την εισοδηματική πολιτική λιτότητας για τους μισθωτούς, αλλά και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας.
Δίκαιη αναδιανομή στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αποτελεί το άλλοθι για τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος για να μη διεκδικεί το σύνολο του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
Καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: