Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ζητά το ΙΚΑ για το δώρο των Χριστουγέννων!

Ενα βήμα πριν κηρύξει στάση πληρωμών βρίσκεται το ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, καθώς ζητά κάθε μήνα έξτρα επιχορήγηση για να πληρώσει τις συντάξεις.
Η διοίκηση του ΙΚΑ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς με επιστολή της στα υπουργεία οικονομικών και απασχόλησης, ζητά επιπλέον 200 εκ ευρώ για να καταβάλει στους συνταξιούχους το δώρο των Χριστουγέννων.
Το ΙΚΑ είχε υποβάλλει αίτημα πριν ένα μήνα για έξτρα επιχορήγηση 600 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι περιμένει ακόμα τα ομόλογα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έναντι οφειλών του δημοσίου προς το ίδρυμα ΙΚΑ. Ωστόσο οι οικονομικές υπηρεσίες του ταμείου διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει ...λάθος στον υπολογισμό των εξόδων και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων εξαιτίας της κρίσης εντόπισαν μεγαλύτερη " μαύρη τρύπα" και προχώρησαν σε νέο αίτημα προς το οικονομικό επιτελείο.

Αλλά και το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ) βρίσκεται σε δεινή κατάσταση!
Ο διοικητής του ζήτησε επιπλέον 160 εκατ. ευρώ για να καταβάλει τις συντάξεις του Οκτωβρίου καθώς και άλλα 232 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και για το δώρο των Χριστουγέννων.

της Μαίρης Λαμπαδίτη
ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: