Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το «ζιβάγκο» ξηλώνεται...

 Ο πρώτος μήνας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, οι πρώτες 30 μέρες, συμπληρώνονται σήμερα. Διάστημα που αποδεικνύεται υπεραρκετό (πού να συμπληρωθούν και οι «100 πρώτες μέρες», δηλαδή) για να φανεί πόσο κάλπικο ήταν το εμπόριο ελπίδας που πούλησε (με την αμέριστη βοήθεια της ΝΔ) το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.

Στην αγριότητα που με το «καλημέρα» επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους στα «stage», χτες ήρθε να προστεθεί μια πραγματική ομοβροντία κοινωνικής ...«ευαισθησίας», ικανή να ξηλώσει όλο το επικοινωνιακό «ζιβάγκο» που πλέκουν στην κυβέρνηση οι φίλοι της στα ΜΜΕ από το βράδυ της 4ης Οκτώβρη.
Από τη μια μεριά, λοιπόν, η κυρία Κατσέλη κάλεσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά να συναισθανθούν τις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας» και να μη διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην κινέζικη πολυεθνική, αφού η καημένη η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει το χρόνο πίσω (όπως είπε η κυρία υπουργός) και να ακυρώσει τη σχετική υπογραφή της ΝΔ...
Μόνο που,το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά, ποτέ δεν είπε πως όσα είχε κάνει η ΝΔ στη δική της θητεία δε θα μπορούσε να τα «ξεκάνει» αν γινόταν εκείνο κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα έλεγε,
καμία διεθνή δέσμευση δεν έχει η χώρα, αυτό που έχει είναι μια σύμβαση με μια πολυεθνική την οποία υπέγραψε μια «κακή» κυβέρνηση, εκείνη της ΝΔ, και η οποία σύμβαση θα έπρεπε να καταργηθεί από μια «καλή» κυβέρνηση, όπως περιγράφουν τη δική τους κυβέρνηση οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ,αν η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έπαψε να είναι «σκάνδαλο», όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά, και αφότου ήρθε εκείνο στην κυβέρνηση το ξεπούλημα βαφτίστηκε «διεθνείς δεσμεύσεις», προφανώς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και στην άλλη «διεθνή δέσμευση» της χώρας, δηλαδή το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ», καικαλό είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες να μην αναφέρονται στο ρολόι που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, γιατί μια χαρά μπορεί να γυρίσει και θα διαπιστωθεί ότι όπως τότε που έλεγαν ότι θα πάρουν πίσω την ΑΓΕΤ, αλλά την άφησαν στα χέρια του ανεκδιήγητου εκείνου Παντσαβόλτα, ή όπως τότε που έλεγαν ότι δε θα πουλήσουν ούτε μια μετοχή του ΟΤΕ, αλλά οι ίδιοι ήταν που ξεπούλησαν το 65% των μετοχών, έτσι και σήμερα, το ρολόι παραμένει κολλημένο να δείχνει την ίδια ώρα: «Ωρα ΠΑΣΟΚ»...


 Από την άλλη χτες είχαμε και τον κ. Παπακωνσταντίνου σε ένα ρεσιτάλ «σοσιαλιστικής» ...επανεκκίνησης του τόπου!Τον είδαμε αφ' ενός να ανακοινώνει ότι οι φτωχοί της χώρας θα μοιραστούν ένα ...ολόκληρο δισεκατομμύριο. Για την ακρίβεια το παραπάνω ποσό θα μοιραστεί (εφάπαξ) σε 2.400.000 Ελληνες.
Δηλαδή σε κάθε έναν από αυτούς τους (πάμφτωχους) ανθρώπους θα διατεθεί (κατά μέσο όρο) το ποσό του ενός περίπου ευρώ ημερησίως, το οποίο για τη μεγάλη μάζα των δικαιούχων είναι ακόμα μικρότερο και κυμαίνεται από 0,44 έως 0,82 λεπτά του ευρώ!
Με αυτό το ...«επίδομα», λοιπόν, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελαστικώς απασχολούμενοι, θα πληρώσουν τις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα τέλη των αυτοκινήτων, στα διόδια, στα δίδακτρα των παιδιών τους και στο πετρέλαιο θέρμανσης (αφού - σημειωτέον - το επίδομα θέρμανσης καταργείται)!
Αφ' ετέρου ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει «έκτακτη εισφορά» στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Το ...«σοσιαλιστικόν» του πράγματος, τόσο «σοσιαλιστικό» όσο και η «έκτακτη εισφορά» της ΝΔ στα υψηλά εισοδήματα,
(πέραν του ότι αποδεικνύεται από τους αριθμούς οι οποίοι πιστοποιούν πόσο φτηνό και συμβολικό είναι το αντίτιμο που καταβάλλουν οι πλουτοκράτες για να αγοράσουν «κοινωνικό προφίλ», να εξασφαλίσουν «κοινωνική συναίνεση» και να διασφαλίσουν την αέναη κερδοφορία τους)
φαίνεται από τούτο και μόνο: Οτι μια μέρα πριν, η κυβέρνηση έδωσε πλήρη αναφορά για το σχεδιασμό της στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ο αρμόδιος υπουργός προσήλθε ώστε να ζητήσει τη σχετική άδεια από τους «έχοντες» και προέβη στην επίσημη ανακοίνωση μόνο αφότου έλαβε την έγκριση του προέδρου των βιομηχάνων!


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: