Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο στις 17:00, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο στις 17:00, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία καλεί η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό».



Με ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό" καλεί όσους πιστεύουν στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία εναντίον στην ισραηλινή κατοχή και τη διεθνή σιωπή".


"Η ισραηλινή κατοχή, με την ανέχεια του διεθνούς καθεστώτος υπονομεύει ένα ιερό και αρχαίο μνημείο της αραβικής εποχής, το τέμενος Αλ Άκσα, σκάβοντας κάτω από το εν λόγω κτίριο δεκάδες τούνελ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κτιρίου και των χιλιάδων προσκυνητών που το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση, τους οποίους εμποδίζουν να επισκεφτούν το τέμενος.

Παράλληλα, η κατοχή συνεχίζει την πολιτική εθνοκάθαρσης εναντίον των Αράβων πολιτών στην πόλη των Ιεροσολύμων, διώχνοντας τους από τα σπίτια στα οποία μένουν εδώ και δεκάδες γενιές.


Η παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων περικυκλώνεται από ισραηλινές αποικίες, γεγονός που κάνει τη ζωή των Αράβων κατοίκων της, ένα συνεχή κύκλο από βάσανα και δυσκολίες.", σημειώνει η Πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: