Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μπάμπης Αγγουράκης: Σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού το ΚΚΕ.

 Tην αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή εξέφρασε σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Oι εξελίξεις στην Παλαιστίνη» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.



Στην παρέμβασή του υπογράμμισε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται και γίνονται ολοένα και πιο αφόρητες οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να δεχτεί τους επαχθείς όρους της κυβέρνησης του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να αποκτήσουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, εάν προηγουμένως το Ισραήλ δεν σταματήσει τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και δεν προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση του "Τείχους του Αίσχους".

Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό, στα δραματικά προβλήματα που βιώνουν οι λαοί της ευρύτερης περιοχής, δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που προωθούν ΗΠΑ - ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενισχύοντας την ισραηλινή επιθετικότητα και αδιαλλαξία ενάντια στον παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των λαών και της πάλης τους ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στηρίζει την πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: