Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Γραμ. Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την ενδεχόμενη εξαγορά του «Grand Hotel» Ρόδου.

  Τη φερόμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου, αγορά έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ του ξενοδοχείου «Grand Hotel» στο νησί, από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων Μήτση, ο οποίος μέχρι σήμερα το ενοικίαζε, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού της Ρόδου.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι όμως και στο "Grand Hotel" αλλά και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του στη Ρόδο, 8 συνολικά, όπως και σε άλλα του ίδιου ομίλου σε όλη τη χώρα, παραμένουν απλήρωτοι.

Το συγκεκριμένο ποσό, πραγματική πρόκληση ειδικά για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που πρέπει να ζουν τις οικογένειές τους απλήρωτοι, με μειωμένους μισθούς, πληρώνοντας βαριά φορολογία, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του αμύθητου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, αλλά τον βάζουν στην τσέπη μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας που θα εισπράξουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού με το οποίο θα πρέπει φυσικά να ζήσουν τις οικογένειές τους όλο το χειμώνα!

Εδώ πραγματικά ταιριάζει η λαϊκή φράση: Ολάκερη η ζωή των εργατών, μια νύχτα μόνο των αφεντικών.

Το ίδιο το γεγονός αποτελεί και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους καλούν τους εργαζόμενους να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για βελτίωση της ζωής τους στην καπιταλιστική ανάκαμψη, είτε υποστηρίζουν το ένα είτε το άλλο μείγμα διαχείρισης.

Ο κλάδος του τουρισμού, με ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, κυριαρχείται από ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαθητεία, ενοικιαζόμενη εργασία, απληρωσιά και εντατικοποίηση της δουλειάς αφού, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον κλάδο είναι λιγότεροι, ενώ ο κλάδος έχει αύξηση.

Άρα είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση οι εργαζόμενοι στον καπιταλισμό ζουν στην ανέχεια, οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία προϋποθέτει όλος ο πλούτος να τεθεί στην υπηρεσία του λαού. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για στέγη, για πρόσβαση σε δωρεάν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Για να ανοίξει όμως αυτός ο δρόμος, πρώτα απ’ όλα χρειάζεται εργατικό - λαϊκό κίνημα μαζικό, δυνατό μέσα στους χώρους δουλειάς που θα παλεύει να εξασφαλίσει όχι όσα αντέχει η τσέπη των αφεντικών, αλλά όσα έχουν ανάγκη οι εργάτες, μακριά από παλιούς και νέους αυτόκλητους σωτήρες», καταλήγει η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: