Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Γερμανία: Συμμετοχή των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διαδήλωση προς τιμή του Κ. Λίμπκνεχτ και της Ρ. Λούξεμπουργκ .

 Με το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά!» συμμετείχαν μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη διαδήλωση και πορεία στις 12 Γενάρη στο Βερολίνο προς τιμή των δολοφονημένων, πριν 95 χρόνια από τη γερμανική αντίδραση, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ.


Χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν κεντρική λεωφόρο του Ανατολικού Βερολίνου, για να φτάσουν στο μνημείο των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου και σκέπασαν τους τάφους τους με μια θάλασσα από κόκκινα γαρύφαλλα.
Οι διαδηλωτές απέτισαν φόρο τιμής και σε δεκάδες μνημεία προσωπικοτήτων του γερμανικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, όπως των Ερνστ Τέλμαν, Βίλχελμ Πικ, Βάλτερ Ούλμπριχτ κ.α. Εκατοντάδες γαρύφαλλα εναπόθεσαν και στο Μνημείο των νεκρών της Επανάστασης του Νοέμβρη 1918, των Διεθνών Ταξιαρχιών και της πάλης ενάντια στο φασισμό.

Νωρίτερα και ξεχωριστά από τη διαδήλωση αντιπροσωπεία του οπορτουνιστικού κόμματος «Die Linke» (αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) με περισσή υποκρισία κατέθεσε στεφάνια στο μνημείο. Αναπαράγοντας τη θεωρία των «δυο άκρων» με το δικό τους βρώμικο τρόπο και επιζητώντας τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης, για τη συμμετοχή τους στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία, κατέθεσαν λουλούδια και στην πέτρινη πλάκα «Στα θύματα του σταλινισμού» που έχει τοποθετηθεί από το 2006 στον προαύλιο χώρο του νεκροταφείου.

Δυνάμεις της αστυνομίας προστάτευαν την «αναμνηστική πλάκα» από την οργή των διαδηλωτών ενάντια στη χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό. Θυμίζουμε ότι λουλούδια στην συγκεκριμένη πλάκα είχε καταθέσει και πριν μερικούς μήνες η ναζιστική οργάνωση «Junge Nationale».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: