Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

25 Γενάρη 2014 -Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης για τους Ινδούς πολιτικούς κρατούμενους*

Απελευθέρωση χωρίς όρους σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Ινδίας!

Στην Ινδία πάνω από 10.000 υποτιθέμενοι μαοϊκοί σαπίζουν στις φυλακές. Σ’ αυτούς πρόκειται να προστεθούν αρκετές χιλιάδες ακόμη που εμπλέκονται στα εθνικά απελευθερωτικά κινήματα (Κασμίρ, Μανιπούρ, κα) ή σε άλλα δημοκρατικά κινήματα.
Εκτός από ηγετικά στελέχη και μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΛΑΣ) , το 90% και πάνω ανήκει σε χωρικούς Αντιβάσι που αντιστάθηκαν στην υποχρεωτική εκκένωση, αγρότες που αγωνίστηκαν ενάντια στα μνημόνια μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικών για την εκμετάλλευση του πληθυσμού και τη λεηλασία των εθνικών πόρων, ακτιβιστές των εθνικών μειονοτήτων που αγωνίζονται ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του ινδουιστικού φασισμού, σπουδαστές, διανοούμενοι, καλλιτέχνες του Δημοκρατικού Μετώπου και άλλων δημοκρατικών οργανώσεων. Ενοχοι γιατί στάθηκαν στο πλευρό του λαού που αντιμετωπίζει τον πόλεμο που διεξάγεται ενάντια του από το ινδικό κράτος. Λαϊκές γυναίκες και φεμινίστριες που ενώθηκαν ενάντια στην τεράστια κλιμάκωση των βιασμών από μεριάς εν μέρει των ενόπλων και αστυνομικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών φασιστικών ομάδων που χρηματοδοτούνται από το κράτος, ως όπλο του πολέμου που διεξάγει ενάντια στο λαό.Στις φυλακές οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν κάθε είδους ταλαιπωρίες, βασανισμούς, άρνηση εγγυήσεων, απάνθρωπες συνθήκες ζωής, αυθαίρετες μετακινήσεις, βίαιες επιθέσεις και τιμωρίες στην απομόνωση ενώ συχνά οι κρατούμενες γυναίκες βιάζονται.
Παρά τις άγριες συνθήκες κράτησης, οι αιχμάλωτοι αντιστέκονται και αγωνίζονται με επαναστατικό πνεύμα και μετατρέπουν τις φυλακές τους σε μέτωπο μάχης ενάντια στον ανερχόμενο φασισμό της Ινδίας και του ινδικού καθεστώτος.
Ο αγώνας για την χωρίς όρους απελευθέρωση τους είναι επείγον καθήκον για όλες τις αλληλέγγυες δυνάμεις και τους φίλους του ινδικού λαού και είναι συστατικό μέρος του αγώνα για τη νίκη του απελευθερωτικού πολέμου.
Όμως το σύνολο της Ινδίας μετατρέπεται όλο και περισσότερο από τις άρχουσες τάξεις σε μια «φυλακή για τα λαϊκά κινήματα».
Από τα μέσα του 2009 οι ινδικές άρχουσες τάξεις, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των ιμπεριαλιστών εξαπέλυσαν την πολυμέτωπη και πανινδική επίθεση που αποκαλείται Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι, έναν πόλεμο ενάντια στο λαό για να αφανίσουν το μαοϊκό κίνημα και να καταστείλουν του γνήσιους λαϊκούς αγώνες.
Ενώ η καταστολή των καταπιεζόμενων μαζών είναι η κορωνίδα κάθε εκμεταλλευτικού κράτους και ήταν πάντοτε χαρακτηριστικό του ινδικού κράτους, η Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι έχει ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες επιθέσεις τόσο σε έκταση όσο και σε αγριότητα.
Χιλιάδες μέλη και ηγετικά στελέχη επαναστατικών και δημοκρατικών οργανώσεων έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί και φυλακιστεί. Με ψεύτικες κατηγορίες πολλοί απ΄ αυτούς αντιμετωπίζουν βαριές ποινές.
Σφαγές, ομαδικοί βιασμοί, λεηλασίες και καταστροφές χωριών από τις ένοπλες δυνάμεις είναι καθημερινό φαινόμενο.
Η Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι – Πόλεμος ενάντια στο Λαό – υποτίθεται ότι στοχεύει το μαοϊκό κίνημα όμως στην πραγματικότητα στρέφεται ενάντια στα γνήσια δημοκρατικά αιτήματα του λαού, κατασκευάζοντας κατηγορίες που τους συνδέουν με το ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό) σύμφωνα με δρακόντειους νόμους που ψηφίστηκαν από την κεντρική και τις τοπικές κυβερνήσεις βαφτίζοντας τους λαϊκούς ηγέτες και τους αγωνιστές σαν «αντεθνικούς και τρομοκράτες».
Όμως τον απελευθερωτικό πόλεμο των ινδικών μαζών δεν μπορεί να τον σταματήσει η άγρια καταπίεση, αντίθετα επεκτείνει την πολιτική και ηθική αλληλεγγύη στον απελευθερωτικό αγώνα.
Πολλές διεθνείς πρωτοβουλίες και προσπάθειες έχουν γίνει που χτίζουν την αλληλεγγύη με τον ινδικό λαό και στηρίζουν τον απελευθερωτικό αγώνα, όπως η μεγάλη Διεθνής Συνδιάσκεψη του Αμβούργου και οι Διεθνείς Ημέρες Δράσεις που οργανώθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή Υποστήριξης. Αυτές οι πρωτοβουλίες είχαν μεγάλο αντίκτυπο σ’ όλον τον κόσμο και στην Ινδία κατάφεραν πλήγματα στον ιμπεριαλισμό και το ινδικό καθεστώς το οποίο προσπαθεί να πιέσει τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν -εμποδίσουν αυτές τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Γι’ αυτό είναι περισσότερο από απαραίτητο να απλωθεί και να σταθεροποιηθεί αυτή η αλληλεγγύη. Να σταματήσει η Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι και ο Πόλεμος ενάντια στο Λαό!
Επομένως καλούμε σε μια μεγάλη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης και αγώνα για την χωρίς όρους απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων στην Ινδία στις 25 Γενάρη 2014, παντού όπου είναι δυνατόν στον κόσμο και με κάθε είδους εκδηλώσεις που θα αποφασίσουν οι τοπικές επιτροπές αλληλεγγύης, με δράσεις στους δρόμους που θα καλούν τις μάζες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αντι-πληροφόρησης και διαδηλώσεις έξω από πρεσβείες, προξενεία και γραφεία του διεθνούς τύπου και ανθρωπιστικών οργανώσεων, κλπ, που θα γίνουν την εβδομάδα πριν την Διεθνή Ημέρα.

* Το κείμενο αποτελεί το κάλεσμα της Διεθνούς Επιτροπής Υποστήριξης του Λαϊκού Πολέμου στην Ινδία και κυκλοφόρησε στις 5 Δεκέμβρη 2014 στο διαδίκτυο. Ήδη προγραμματίζονται σε διάφορες χώρες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα της επιτροπής http://icspwindia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: