Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τουρκία: Από όπλο αστυνομικού η σφαίρα που σκότωσε 30χρονο στο περιθώριο διαδηλώσεων.


Σε αστυνομικό ανήκει το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε έναν 30χρονο άνδρα στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στην Κωνσταντινούπολη όπως αποκάλυψε η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ντογάν».


Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός ήταν αυτός που σκότωσε στις 22 Μάη τον Ουγκούρ Κουρτ, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του στη συνοικία Οκμεϊντάνι.

Η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είχε απορρίψει αρχικά το ενδεχόμενο να ευθύνονται για το θάνατο του Κουρτ αστυνομικοί. Ο υπουργός είχε ζητήσει να εξεταστούν τα όπλα των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ημέρα πριν αρχίσει δικαστική έρευνα.

Στη συνέχεια ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη διάρκεια των νέων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στην ίδια συνοικία της Κωνσταντινούπολης.


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: