Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κηφισιά.

  Μαζική συμμετοχή είχε η αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε από  τοπικούς φορείς, συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς  ως απάντηση στην θρασύδειλη επίθεση με άγριο ξύλο που δέχτηκαν από 20μελή ομάδα της Χρυσής Αυγής 4 εκλογικοί επόπτες και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 


Η προσχεδιασμένη αυτή επίθεση εκτυλίχθηκε εντός του εκλογικού κέντρου στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς όπου επόπτευαν την εκλογική διαδικασία τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας, η οποία, άπραγη, έπαιζε το ρόλο του θεατή.


Πάνω από 400 αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος πορεύτηκαν στους δρόμους της Κηφισιάς, δίνοντας μία δυναμική πρώτη απάντηση και στέλνοντας ένα ξεκαθαρό μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν άντρα της εγκληματικής δράσης των φασιστών.

Η πορεία κινήθηκε αρχικά προς το Αστυνομικό Τμήμα, όπου προκλητικά δυνάμεις των ΜΑΤ φράξαν το δρόμο, δείχνωντας για ακόμα μια φορά το κατασταλτικό τους πρόσωπο απέναντι στους διαδηλωτές. Μετά από διαπραγματεύσεις, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φορέων που καλούσαν την πορεία κατήγγειλε στον αστυνομικό διευθυντή και τον Ταξίαρχο που παρεβρίσκονταν την επίθεση. Παράλληλα, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη κάτω από την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το εκλογικό κέντρο, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι η στάση ανοχής στους φασίστες αποτελεί στάση συνενοχής και συνεργείας, όχι μόνο σε αυτό το περιστατικό, αλλά συνολικά στη δράση της Χρυσής Αυγής και στην κάλυψη που έχουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι απαντήσεις που έλαβε η αντιπροσωπεία δεν ήταν ικανοποιητικές, και ξεκαθαρίστηκε ότι για οποιαδήποτε επίθεση σε αγωνιστές στην Κηφισιά θα είναι απολύτως υπόλογη η αστυνομία, που δεν μπορεί πλέον να προσποιηθεί ότι δεν γνωρίζει τη δράση φασιστικού πυρήνα στην περιοχή.

Μετά και τις έντονες αποδοκιμασίες για την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, απαιτήθηκε και διεκδικήθηκε η αποχώρησή τους για να συνεχιστεί η πορεία. Περνώντας από τα στενά της Κηφισιάς, η πορεία κατευθύνθηκε στις εργατικές πολυκατοικίες, όπου η αντίθεση ανάμεσα σε αυτή τη γειτονιά και τις βίλλες του Μάνεση, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών δυο στενά πιο πάνω ήταν όσο έντονη είναι και αντίθεση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και του κεφαλαίου. Εκεί, στα πιο προλεταριακά, τα πιο εργατικά στρώματα της Κηφισιάς, και δυστυχώς εκεί που επωάζεται το αυγό του φιδιού, ένα ποτάμι διαδηλωτών έδωσε νέα πνοή στους δρόμους και ένα άλλο χρώμα από αυτό των φασιστικών συμβόλων που υπήρχαν διάσπαρτα στους τοίχους.

Τα συνθήματα “Λευτεριά στο Λαό – Θάνατος στο φασισμό”, “Και τώρα και πάντα και όπως το σαράντα – τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα”  ήχησαν δυνατά και η γειτονιά από τα μπαλκόνια και τους δρόμους που είχε βγει, χειροκροτούσε και ένωσε τις φωνές της με τους διαδηλωτές, σπάζοντας έτσι το κλίμα φόβου και τη συνομωσία σιωπής που έχει επιβληθεί.


Γνωρίζουμε καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, τα τσιράκια των αφεντικών, είναι αυτοί που χτυπάνε αγωνιστές την ίδια ώρα που υποκλίνονται στα αφεντικά τους. Είναι αυτοί που την ώρα που ξεσηκώνεται ο λαός στις απεργίες, στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες διεκδικώντας να τα βάλει με την πολιτική εξαθλίωσης των Κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, αυτοί παίρνουν το μέρος των αφεντικών, όπως στη Χαλυβουργία, υποδεικνύουν ως υπαίτιους τους μετανάστες λες και αυτοί φταίνε για τα μνημόνια και τις απολύσεις, ταϊζουν το λαό με έθνος, λες και οι “δικοί μας” τραπεζίτες και τα “δικά μας” αφεντικά είναι άμοιρα ευθυνών.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε το λαό να μην παραπλανηθεί από το λόγο μίσους της Χρυσής Αυγής. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο λαός αυτού του τόπου από τη φασιστική λαίλαπα, από, το δεκανίκι του συστήματος, που όταν τα βρει σκούρα, ξαμολύει τα μαντρόσκυλά του για να επιβάλλει με όρους φανερού πλέον, και όχι συγκαλημένου όπως τώρα, φασισμού, τα συμφέροντά του.

Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί από τις απειλές και τις επιθέσεις των φασιστών. Γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος να απάλλαγούμε από αυτούς είναι η οργάνωση του λαού και της εργαζόμενης – άνεργης πλειοψηφίας. Μόνο με ένα οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει το ανάστημά του και θα τα βάλει με τις πολιτικές της εξαθλίωσης, που θα τα βάλει με την Κυβέρνηση του Κεφαλαίου, που θα διεκδικεί τη διάλυση της ΕΕ που είναι ο συλλογικός υπερεθνικός εκπρόσωπος των συμφερόντων των τραπεζιτών και των αφεντικών, και που πλέον υποστηρίζει ανοιχτά το φασισμό για να επιβληθεί, όπως στην Ουκρανία, μόνο αν δώσουμε ελπίδα στη δυνατότητα του λαού να ορίσει την τύχη του, θα ανακοπεί και το ακροδεξιό και φασιστικό ρεύμα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες, το φασισμό θα τον βρίσκουμε μπροστά μας, όσο επιτελούμε το καθήκον μας, που δεν είναι άλλο απ'το να τσακίσουμε την πολιτική των από πάνω. Όσο τους χτυπάμε, τόσο αυτοί θα χρησιμοποιούν αδίστακτα ότι μέσα έχουν για να μας καταστείλουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό τον αγώνα, όχι για μία μειοψηφική τιμή των όπλων, αλλά γιατί πιστεύουμε βαθειά ότι θα βγούμε νικητές.

Για όλα αυτά που μας έκαναν παιδιά ακόμα να στρατευτούμε στον αγώνα και που πολλές φορές θολώνουν απ'τη σκληρή καθημερινότητα, για να σπάσει η αδικία που βλέπουμε γύρω μας, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα όλων, για την πανανθρώπινη λευτεριά, για τον κομμουνισμό των τεράστιων απελευθερωτικών δυνατοτήτων της εποχής μας, για όλα αυτά θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε!


Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βορείων

Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: