Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Χίος: Χωρίς προσωπικό το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

 Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τις γιορτές το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο προς διαβούλευση. 


Στο μεταξύ, ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα ειδικά σχολεία απ' άκρη σ' άκρη της χώρας είναι η εικόνα που μεταφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής» σε ανοιχτή επιστολή του, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Παρότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες, στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου δεν υπάρχει ακόμη ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτής, εργοθεραπευτής και κοινωνικός λειτουργός «όταν οι ανάγκες λόγω της φύσης των προβλημάτων των παιδιών είναι μεγάλες και οξυμένες», σημειώνει ο Σύλλογος.
Κοινή διαπίστωση, το ότι «στοχευμένα επιχειρείται το κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου ή η παράδοσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία που λυμαίνεται ήδη το χώρο ή δημιουργία αποθηκών ατόμων με ειδικές ανάγκες». Την ίδια ώρα, όπως εύστοχα επισημαίνει ο Σύλλογος Δασκάλων, «κρατάτε τους ειδικούς επιστήμονες στην ανεργία, υποβαθμίζετε τη λειτουργία του σχολείου και νηπιαγωγείου, οδηγείτε τους γονείς σε απόγνωση μεσούσης της οικονομικής κρίσης αναγκάζοντάς τους να περιορίζουν ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη διαβίωσή τους για να επιβιώσουν τα παιδιά τους».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: