Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μηνύματα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τα 95χρονα του ΚΚΕ.

 Στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ φτάνουν επιστολές κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων απ' όλο τον κόσμο για τα 95χρονα του ΚΚΕ. Αναγνωρίζοντας στις θέσεις και τον αγώνα του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, την πίστη του στον Μαρξισμό - Λενινισμό, στέλνουν μηνύματα ταξικής αλληλεγγύης και προλεταριακού διεθνισμού.


Συγκεκριμένα:

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας: «Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει όλα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κι όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, για την 95η επέτειο από την ίδρυση του ΚΚΕ.


Εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό μας στο αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα για την ακλόνητη πίστη του στις θεμελιώδεις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού, στη θεωρία και την επαναστατική πρακτική του αγώνα, που βασίζεται στην αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην υπόθεση της δίκαιης προοδευτικής αλλαγής της κοινωνίας.

Τα κόμματά μας στα περισσότερα θέματα έχουν κοινές θέσεις, επειδή κι εμείς, όπως κι εσείς θεωρούμε ως αρχή μας τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917. Το ΚΕΚΡ στη δράση του επεδίωκε να στοιχηθεί με το έργο και τον αγώνα του κόμματος των Μπολσεβίκων, υπό την ηγεσία του Λένιν και του Στάλιν, πρώτα απ’ όλα σε σχέση με την αντιμετώπιση του κομμουνισμού ως επιστήμης. Για εμάς, όπως και για το ΚΚΕ, παραμένουν απαραβίαστες τέτοιες θεμελιώδεις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος όπως είναι η προτεραιότητα της ταξικής πάλης, η σοσιαλιστική επανάσταση, η αναγνώριση της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Στις σημερινές συνθήκες της επίθεσης της παγκόσμιας αντίδρασης, μετά τη νίκη της αντεπανάστασης 1989-1993, παρατηρείται όξυνση της ταξικής πάλης σε όλες τις μορφές της.

Από την πλευρά της αστικής τάξης εμφανίζεται τόσο η αυξημένη άμεση πίεση με κατασταλτικά μέσα ενάντια στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, όσο κι η επίθεση στο θεωρητικό επίπεδο, μέσω της υποστήριξης του οπορτουνισμού και του ρεβιζιονισμού όλων των αποχρώσεων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η τρέχουσα κρίση του κομμουνιστικού κινήματος δεν έχει ξεπεραστεί και η γενική κατάσταση χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή δεξιά παρέκκλιση. Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν μας δίδαξε ότι το πιο σημαντικό καθήκον είναι να διατηρηθεί η ορθόδοξος, δηλαδή, ο επαναστατικός χαρακτήρας του κόμματος κι οι στόχοι της πάλης του.

Οι κομμουνιστές του ΚΕΚΡ με ικανοποίηση κι υπερηφάνεια σημειώνουν ότι τα κόμματά μας στις χώρες τους και στο διεθνή στίβο αντιτάσσονται στις ρεβιζιονιστικές επιδιώξεις της ευρω-αριστεράς και των υποστηρικτών της για τη βελτίωση του καπιταλισμού μέσω μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή στις λεγόμενες κυβερνήσεις της "κεντροαριστεράς" ή "λαϊκής εμπιστοσύνης". Εμείς, όπως και τα κομμουνιστικά κόμματα όλων των χωρών αναγνωρίζουμε τον εξέχοντα ρόλο του ΚΚΕ στην οργάνωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη, πρώτα απ’ όλα στην οργάνωση των τακτικών Διεθνών μας συναντήσεων. Επιπλέον, εμείς, όπως και το ΚΚΕ, πιστεύουμε ότι οι κομμουνιστές δεν μπορεί να περιορίζονται μόνο στην καταγγελία του καπιταλισμού και στον αγώνα κατά των προβλημάτων που προκαλεί. Οι κομμουνιστές πρέπει να οργανώσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών, πρέπει να γνωρίζουν το πως θα πρέπει να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία, να επεξεργαστούν το ζήτημα της οικοδόμησης της εξουσίας της εργατικής τάξης, μέσω της οργάνωσης των εργαζομένων στα εργοστάσια και στις φάμπρικες, στους τόπους εργασίας και ζωής και να καλέσουν το λαό να ακολουθήσει αυτό το δρόμο.

Το ΚΕΚΡ επιβεβαιώνει τη σταθερή θέση του, πως από κοινού με το ΚΚΕ θα εργαστεί για την ενίσχυση του κομμουνιστικού πόλου στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Συγχαίροντας τους κομμουνιστές και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα για τη μέρα ίδρυσης του Κόμματός τους, το ΚΕΚΡ εύχεται κάθε επιτυχία στην υπόθεση του εργαζόμενου λαού σας!

Είμαστε μαζί στο ενιαίο ταξικό μέτωπο της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών, ενωθείτε! Θα βαδίσουμε ακλόνητα στην πορεία που χαράξαμε!».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: «Το ΚΚ Τουρκίας στέλνει τους πιο θερμούς του χαιρετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή και σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ με αφορμή τα 95 χρόνια από την ίδρυση του.

Λίγο πριν από τα 100 χρόνια του, το ΚΚΕ συνεχίζει να διεξάγει έναν αγώνα με συνεπεία για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενάντια στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό. Μετά από τη διάλυση του Σοσιαλιστικού Μπλοκ, το ΚΚΕ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους για την διεθνή ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα στις κομμουνιστικές και εργατικές δυνάμεις.

Καθοδηγούμενο από το Μαρξισμό-Λενινισμό, το ΚΚΕ σε όλη τη μακρόχρονη και δοξασμένη ιστορία του εχει περάσει μέσα από σκληρές μάχες και εχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Αυτή η ιστορία είναι γεμάτη με τις θυσίες, αφού το κόμμα έχασε πολλά ηρωικά στελέχη στην πάλη του ενάντια στο φασισμό και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παρά τη καταπίεση και τις επιθέσεις που οργανωθήκαν από την Ελληνική αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές, οι Έλληνες κομμουνιστές δεν υπόκυψαν στο φασισμό και στους αντιδραστικούς. Το ΚΚ Τουρκίας με όλη τη καρδιά του χαιρετίζει αυτή την ηρωική ιστορία και είναι περήφανο να είναι αδελφό του κόμμα, που γεννήθηκε στους ιδίους τόπους.

Γνωρίζουμε ότι η ταξική πάλη αποτελεί μια μακρόχρονη πορεία προς την ισότητα και την ελευθερία. Το ΚΚΕ αποτελεί την ελπίδα και την άγκυρα σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία όχι μόνο για την ελληνική εργατική τάξη αλλά και για όλες τις εργατικές τάξεις σε όλο τον κόσμο.

Συγχαίρουμε το ΚΚΕ με αφορμή τα 95 χρόνια από την ίδρυση του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες στο επόμενο διάστημα.

Ζητώ το ΚΚΕ! Ζητώ η φιλιά και η αλληλεγγύη ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΚΚ Τουρκίας!».

Το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας: «Με την ευκαιρία των 95 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας σας στέλνει τους αδερφικούς και συντροφικούς της χαιρετισμούς.

Η ιστορία του ΚΚΕ είναι γεμάτη ηρωικούς αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική καταπίεση, τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, την ξένη κατοχή και τις φασιστικές δικτατορίες. Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό ως μαχητικό και επαναστατικό κόμμα της ελληνικής εργατικής τάξης και ως σύμμαχος των καταπιεζόμενων κοινωνικών στρωμάτων του λαού. Πολύ περισσότερο το ΚΚΕ ήταν και είναι ακόμα ένας σημαντικός υπερασπιστής του μαρξισμού-λενινισμού ενάντια στον αναθεωρητισμό, την αντεπαναστατική σύγχυση και τη σημερινή μεταμοντέρνα "αριστερά". Το ΚΚΕ είναι, αν μη τι άλλο, ένα κόμμα που στηρίζει τον προλεταριακό και σοσιαλιστικό διεθνισμό, την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και τη συντροφική στήριξη και συνεργασία.

Γι’ αυτούς τους λόγους, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας είναι πολύ περήφανο που έχει ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ ως αδερφικό κόμμα στο πλευρό του.

Δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μας για τον εορτασμό των 95 χρόνων σας και την προετοιμασία των σύγχρονων και μελλοντικών σας αγώνων. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το ΚΚΕ θα εκπληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντα του στην καθοδήγηση της επαναστατικής ταξικής πάλης για το σοσιαλισμό και την αταξική κοινωνία.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Ζήτω ο Μαρξισμός – Λενινισμός! Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!».

Το Eργατικό Κόμμα Ουγγαρίας: «Εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και προσωπικά στέλνω τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για τα 95 χρονιά από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Εμείς, οι Ούγγροι κομμουνιστές, τρέφουμε βαθύ σεβασμό για το ΚΚΕ. Πολλές γενιές Ελλήνων κομμουνιστών έχουν παλέψει με μεγάλο ενθουσιασμό και ηρωισμό ενάντια στη καπιταλιστική εκμετάλλευση, για τα δικαιώματα του εργαζομένου λαού. Οι Έλληνες κομμουνιστές έχουν παλέψει για την ανεξαρτησία και ελευθερία της Ελλάδας. Οι Έλληνες κομμουνιστές είχαν ιστορική συμβολή στη πάλη ενάντια στο φασισμό. Το ΚΚΕ εχει διαμορφώσει πολλές γενιές αποτελούμενες από γνησίους μαχητές για το σοσιαλισμό.

Έχουμε μεγάλη εκτίμηση για τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Οι Έλληνες κομμουνιστές πάντα υπεράσπισαν τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού. Συνεχίζουν τη συνεπή πάλη ενάντια στον αναθεωρητισμό και σε όλες τις άλλες προσπάθειες να εμποδίσουν τη πραγματοποίηση του μεγάλου σοσιαλιστικού στόχου της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ έχει γίνει αποφασιστικός παράγοντας του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Η διεθνιστική του πολιτική, η βαθιά αφοσίωση στον Μαρξισμό - Λενινισμό δίνουν μεγάλη βοήθεια και εμπνέουν όλα τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του κόσμου.

Εμείς, οι Ούγγροι κομμουνιστές, είμαστε περήφανοι για τις κοινές μας παραδόσεις πάλης ενάντια στον καπιταλισμό. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί Έλληνες κομμουνιστές και πατριώτες ήρθαν στη σοσιαλιστική Ουγγαρία, που έγινε δεύτερη τους πατρίδα. Μετά τη κατάρρευση του σοσιαλισμού στην Ουγγαρία, οι Έλληνες κομμουνιστές έδωσαν άμεση βοήθεια στην αναγέννηση του ΚΚ στην Ουγγαρία. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη βοήθεια και στήριξη σας.

Τώρα αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στον καπιταλισμό, για την ενίσχυση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, για την ειρήνη και για το σοσιαλιστικό μέλλον της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.

Μας γεμίζει χαρά όταν βλέπουμε ότι η νεολαία μας, οι νέες γενιές έχουν την ιδία θέληση με μας να αναπτυχθεί η συμμαχία και η συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε μαζί! Ευχόμαστε καλή επέτειο στους Έλληνες κομμουνιστές για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας: «Με την ευκαιρία των 95 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σας μεταφέρουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με το στόχο του κόμματος σας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και του λαού.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του ΚΚΕ να αντισταθεί στις αντιδραστικές δυνάμεις σε δύσκολους καιρούς όπως στη φασιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στη μετέπειτα ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση, στη φασιστική δικτατορία καθώς και στο καθεστώς λιτότητας της ΕΕ αυτά τα χρόνια.

Σε διεθνές επίπεδο εκτιμάμε πάρα πολύ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ στη διασφάλιση της συνέχειας και της ενότητας του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος μετά την αντεπανάσταση στην Ευρώπη μέσα από τη γενναιόδωρη φιλοξενία αρκετών Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση και ελπίζουμε στο μέλλον να ενισχύσουμε παραπέρα τις συντροφικές σχέσεις και τη συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα μας, στη βάση της αρχής του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης και της μη επέμβασης.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη».

Το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας: «Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας σας συγχαίρουμε για την επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ.

Η ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί παράδειγμα ηρωικής ιστορίας ενός πολιτικού κόμματος, που ασυμβίβαστα υπηρέτησε τα συμφέροντα των εργαζομένων, την πρόοδο και την ευημερία.

Το ΚΚΕ και σήμερα είναι μια από τις κορυφαίες πολιτικές οργανώσεις της Ευρώπης, που αγωνίζεται για την κοινωνική πρόοδο στις τρέχουσες συνθήκες του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Το κόμμα σας, αμέσως μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, σήκωσε το βαρύ φορτίο του ηγέτη, κι εξακολουθεί και σήμερα να είναι ένας από τους αναγνωρισμένους ηγέτες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Συγχαίρουμε όλους τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, τα μέλη του ΚΚΕ και την ηγεσία του Κόμματος για την 95η επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ.

Σας ευχόμαστε επιτυχίες στο δύσκολο αγώνα σας!».

Το Ρουμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Με μεγάλη εκτίμηση, επιτρέψτε μας, εκ μέρους της ΚΕ του Ρουμάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, να σας στείλουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια κι ευχές για πολλές και σημαντικές επιτυχίες, με την ευκαιρία της 95ης επετείου από την ίδρυση του δοξασμένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή των Ελλήνων κομμουνιστών, που συνεχίζουν τον επαναστατικό αγώνα κι έχουν αντέξει τις πιο σκληρές φυλακές των φασιστικών, αντιδραστικών καθεστώτων.

Το Ρουμάνικο ΚΚ αναγνωρίζει ιδιαίτερα το ρόλο του τιμημένου ΚΚΕ ως οργανωτή όλων των νικών της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Σ’ αυτές τις γιορταστικές στιγμές εκφράζουμε τη βαθιά μας αναγνώριση για την ειδική συμβολή σας στην κινητοποίηση των αδελφών κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων σε διεθνές επίπεδο, στην κοινή πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στην παγκοσμιοποίηση.

Σας διαβεβαιώνουμε, αγαπητοί σύντροφοι, πως το Ρουμάνικο ΚΚ θα παραμείνει παντοτινός υποστηρικτής των σοσιαλιστικών ιδανικών στη Ρουμανία και σ’ όλον τον κόσμο».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας:«Θα θέλαμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε εσάς, και μέσα από εσάς σε όλους τους Έλληνες κομμουνιστές, για την 95η επέτειο από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Η ένδοξη ιστορία του ΚΚΕ είναι γεμάτη παραδείγματα αληθινού ηρωισμού, αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού. Οι κομμουνιστές της Τσεχίας γνωρίζουν καλά τον αταλάντευτο αγώνα του ΚΚΕ ενάντια στο φασισμό και ενάντια στη δικτατορία των "μαύρων συνταγματαρχών" καθώς και την ασίγαστη πάλη του για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανάμεσα στα αδερφικά μας κόμματα υπάρχει μακρόχρονη και σταθερή παράδοση στενών σχέσεων η οποία αναπτύχθηκε με τους χιλιάδες Έλληνες που ήρθαν στη χώρα μας αφότου αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν από την πατρίδα τους λόγω των διώξεων του μοναρχο-φασιστικού καθεστώτος μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κι έκτοτε η Τσεχοσλοβακία έγινε η δεύτερη πατρίδα τους.

Το ΚΚΕ άντεξε σε όλες τις δοκιμασίες των καιρών συνεχίζοντας να υπερασπίζεται άφοβα τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και του λαού δείχνοντας τους διεξόδους από την καπιταλιστική κρίση.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στο αδερφικό ΚΚΕ να ενισχύσει τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα σας ευχόμαστε να έχετε νίκες που είναι επειγόντως αναγκαίες για τον ελληνικό λαό που υφίσταται τόσα δεινά. Εκτιμάμε πάρα πολύ τη δουλειά που κάνει το ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία ανάμεσα στα αδερφικά μας κόμματα».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας: «Το ΚΚ Σουηδίας θέλει να μεταφέρει τους συντροφικούς χαιρετισμούς και αλληλεγγύη του εκ μέρους των μελών του με αφορμή τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

Γνωρίζουμε ότι η ιστορία του ΚΚΕ σημαδεύεται από σκληρούς αγώνες. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, ήταν στην πρώτη γραμμή στην πάλη για το δίκιο της εργατικής τάξης, ανεξαρτήτως αν ο αντίπαλος ήταν ο εγχώριος καπιταλισμός, η φασιστική καταπίεση ή ξένη κατοχή. Το ΚΚΕ στέκεται γερά και υπερασπίζει το κοινό μας ιδεολογικό θεμέλιο, τον Μαρξισμό - Λενινισμό, παρά τις σοβαρές πιέσεις.

Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν και τώρα που το ΚΚΕ τιμάει τα 95 χρονιά του πρέπει να το επαναλάβουμε. Εκτιμάμε πολύ τη δουλειά του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος μετά από την αποδυνάμωση του που ήταν αποτέλεσμα της αντεπανάστασης στην ανατολική Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια όλης της ιστορίας του, το ΚΚΕ κάνει πράξη τον προλεταριακό διεθνισμό με υποδειγματικό τρόπο.

Το ΚΚ Σουηδίας εύχεται κάθε επιτυχία στο ΚΚΕ στη συνεχιζόμενη του δουλειά για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Ζητώ η φιλιά μεταξύ των κομμάτων μας! Ζητώ ο προλεταριακός διεθνισμός! Ζητώ ο Σοσιαλισμός!».

Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Το κόμμα σας ιδρύθηκε πριν από 95 χρόνια κάτω από την επίδραση της νικηφόρας Οκτωβριανής Επανάστασης που έγινε τον προηγούμενο χρόνο. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείτε επετειακές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα αυτή που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα.

Το να διατηρούνται ζωντανοί στη συλλογική μνήμη του λαού οι αγώνες του ΚΚΕ στη σχεδόν εκατοντάχρονη ιστορία του κόμματος, το να εξάγονται τα απαραίτητα διδάγματα για τη σημερινή αντίσταση ενάντια στην εθνική και διεθνή μεγαλοαστική τάξη για εσάς και για εμάς σημαίνει πίστη στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και του μαρξισμού - λενινισμού. Αυτό το έχετε αποδείξει στο παρελθόν ιδιαίτερα κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στον ΕΛΑΣ, το Δημοκρατικό Στρατό και το απελευθερωτικό μέτωπο ΕΑΜ.

Αυτήν την παράδοση ακολουθεί και η σημερινή σας προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που αποτελεί προτεραιότητα της ταξικής πάλης καθώς και η προσπάθεια για την ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας στην οποία οι μισθωτοί, οι μικροί αγρότες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι, η σπουδάζουσα νεολαία και οι συνταξιούχοι συσπειρώνονται στον αντιμονοπωλιακό αγώνα με στόχο να ανατρέψουν το απάνθρωπο σύστημα του κέρδους, τον καπιταλισμό, και να ανοίξουν το δρόμο για το σοσιαλισμό.

Εμείς οι γερμανοί κομμουνιστές και κομμουνίστριες είμαστε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα!».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας χαιρετίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την ευκαιρία της 95ης επετείου της ίδρυσης του. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που ιδρύθηκε αμέσως μετά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, ήταν πάντα πιστό τις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και παλεύει από τότε ακατάπαυστα για την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Πάντοτε ήταν ένθερμος διεθνιστής και από την ίδρυση του στηρίζει τους αγώνες που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην πάλη ενάντια στο φασισμό τη δεκαετία του ’30 παλεύοντας ενάντια στη δικτατορία του Μεταξά και κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου όπου ήταν στην πρώτη γραμμή της ένοπλης πάλης ενάντια στη φασιστική κατοχή της Ελλάδας μέσα από την ένοπλη αντίσταση των ανταρτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στη φασιστική- ναζιστική εισβολή.

Την περίοδο 1946-1949 το ΚΚΕ πάλεψε και πάλι ενάντια στον αμερικανικό και βρετανικό ιμπεριαλισμό που επενέβησαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την αστική τάξη που ξεκίνησε έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα για να αρπάξει τις κατακτήσεις και τις νίκες της εργατικής τάξης που ήταν αποτέλεσμα της πάλης και των θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν ο καταλύτης για την ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος μετά το φιάσκο Γκορμπατσόφ που οδήγησε στην αντεπανάσταση που κατέστρεψε την ΕΣΣΔ και τη σοσιαλιστική κοινότητα στην ανατολική Ευρώπη.

Μέσα από αυτούς τους συνεχείς αγώνες του ΚΚΕ το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα σήμερα προχωράει μπροστά κάτω από τη σημαία του SOLIDNET παλεύοντας για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, που προσπαθεί ανεπιτυχώς να σωθεί προκαλώντας δυστυχία στους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη με την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Το ΚΚΕ μέσα από το ΠΑΜΕ καθοδηγεί τον αγώνα για την υπεράσπιση των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που ακολουθούν το λαμπρό παράδειγμα του.

Η ΚΕ του ΚΚ Μάλτας στέλνει θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς στην ηγεσία, την ΚΕ και όλα τα στελέχη του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του. Είμαστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ θα είναι σταθερό στους επερχόμενους αγώνες και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την εργατική τάξη της Ελλάδας για την τελική της νίκη, για την επίτευξη μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας όπου δε θα υπάρχει πλέον εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός! Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδα!

Το Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα: «Σας απευθύνουμε ένα διεθνιστικό, επαναστατικό χαιρετισμό για την επέτειο των 95 χρόνων αγώνα για την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό. Είναι ένας ηρωικός δρόμος αξιοπρέπειας για τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη τους μεγάλους ταξικούς αγώνες που διεξάγουν οι σύντροφοι. Στα 95 αυτά χρόνια αγώνα το ΚΚΕ απέκτησε αξιοθαύμαστη εμπειρία που του επιτρέπει να καθοδηγεί γενναία την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα της τρόικας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Σύντροφοι,

Από τη Βραζιλία θα θέλαμε να εκφράσουμε την περηφάνια μας για το ότι είμαστε μαζί με το ΚΚΕ στα χαρακώματα του αγώνα ενάντια στο ρεφορμισμό, τον οπορτουνισμό και για την ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στη βάση του Μαρξισμού - Λενινισμού. Σήμερα που ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση του και προσπαθεί να χτυπήσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργατών, το να συντροφεύουμε το ΚΚΕ στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας, είναι λόγος μεγάλης περηφάνιας για τους Βραζιλιάνους κομμουνιστές.

Ζήτω ο διεθνισμός των εργατών! Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός!».

Το Κόμμα Εργατών Κορέας: «Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Κορέας στέλνει φιλικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και σε όλα τα μέλη του για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Εκτιμάμε βαθιά και στηρίζουμε ολόψυχα το ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων και για την κοινωνική πρόοδο.

Με την ευκαιρία, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Κορέας πιστεύει ότι οι φιλικές σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στα κόμματά μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και εύχεται στο ΚΚΕ κάθε επιτυχία στις δραστηριότητές του».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας: «Το Εθνικό Συμβούλιο του ΚΚ Ινδίας στέλνει τους θερμούς του χαιρετισμούς στη Κεντρική Επιτροπή και σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ για τα 95 χρονιά από την ίδρυση του.

Το ΚΚΕ είναι από τα αρχαιότερα κόμματα που έχει αντέξει τις πολλές καμπές στη δράση του τα τελευταία 95 χρόνια. Ένα επαναστατικό κομμα με μια συνεκτική κοσμοθεωρία, που καθοδηγείται από την επιστήμη του Μαρξισμού - Λενινισμού, συνέβαλε πολύ στη προώθηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Με την πείρα του από τις πολλές μάχες ενάντια στο φασισμό και στη στρατιωτική δικτατορία, το ΚΚΕ εχει καθοδηγήσει το λαό στις πολλές επιτυχημένες μάχες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Και σε αυτές τις περιόδους του αγώνα το ΚΚΕ ποτέ δεν υπέκυψε σε οποιαδήποτε απειλή και πίεση από φασιστικές ή αντιδραστικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ αναγκάστηκε να αντέξει κάθε είδος θηριωδίας και να δουλεύει σε συνθήκες παρανομίας για ένα μεγάλο διάστημα.

Το ΚΚΙ αναγνωρίζει με σεβασμό τη δοξασμένη ιστορία του ΚΚΕ και τις θυσίες του στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο φασισμό και στους αντιδραστικούς για την επίτευξη της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου και για τη τελική κινητοποίηση του ελληνικού λαού κάτω από την ηγεσία του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό.

Το ΚΚ Ινδίας εκτιμάει το ρόλο του ΚΚΕ στην ενίσχυση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες.

Για ακόμη μια φορά μεταφέρουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς σε όλους τους Έλληνες κομμουνιστές με αφορμή αυτή την ευτυχή επέτειο».

Το Κόμμα Εργασίας Βελγίου στην επιστολή του αναφέρει: «Συγχαίρουμε ολόψυχα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τα 95 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σε όλη τη μακρά ιστορία του το ΚΚΕ συνέχισε ακλόνητα να διεξάγει τον ταξικό του αγώνα και να προωθεί το σοσιαλισμό ως τη μόνη εναλλακτική στη φτώχεια, στην κρίση και στον πόλεμο που φέρνει ο καπιταλισμός. Όλα τα χρόνια, το ΚΚΕ καθοδήγησε τους Έλληνες εργάτες και πλατιές μάζες στην πάλη τους για δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο, ειρήνη και για το σοσιαλισμό, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης ενάντια στο φασισμό και την ξένη κατοχή.

Χάρη στη σταθερότητά του στις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές, το ΚΚΕ μπόρεσε να αντέξει πολυάριθμες επιθέσεις και να ξεπεράσει διάφορες καταιγίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Έχει μεγάλη σημασία ότι το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και κράτησε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού.

Το Κόμμα Εργατών Βελγίου (PTB) εύχεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας επιτυχία στα πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις της ταξικής πάλης».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει: «Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν τα 95 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, που συγκροτήθηκε σε μια κατάσταση επαναστατικής ανόδου, κάτω από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής του, η δράση του κόμματός σας είναι στενά συνδεδεμένη με την πάλη του ελληνικού λαού για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τέθηκε μπροστάρης στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Στα χρόνια της εσωτερικής αντίδρασης το Κόμμα έδωσε έναν ανιδιοτελή αγώνα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας. Πάνω του έπεσε μια βαριά δοκιμασία. Δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές πέρασαν από τις φυλακές, τα βασανιστήρια, την προσφυγιά.

Όλες αυτές τις δεκαετίες οι κομμουνιστές των χωρών μας συνδέονται με σχέσεις μαχητικής φιλίας κι αλληλεγγύης. Σχέσεις που ιδιαίτερα εκδηλώθηκαν στις δύσκολες μέρες του Εμφυλίου πολέμου, όταν οι Έλληνες πατριώτες αντιμετώπιζαν βάναυσες διώξεις. Με βάση τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης κι ο σοβιετικός λαός πρόταξαν το αδελφικό χέρι τους, δίνοντας την ευκαιρία μετακίνησης στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθούν οι διώξεις. Η Σοβιετική Ένωση έγινε η δεύτερη πατρίδα τους.

Το κόμμα σας πάντα έδινε έναν ενεργό αγώνα από θέσεις αρχών για την ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Στις δύσκολες συνθήκες, μετά τα γεγονότα της δεκαετίας του '90, το ΚΚΕ έχει δείξει ανδρεία και ιστορική ευθύνη. Με πρωτοβουλία σας έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων, που είχαν διακοπεί και ξεκίνησαν σε τακτική βάση οι Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Όπως και πριν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Ευχόμαστε στους Έλληνες κομμουνιστές επιτυχίες στον αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πατρίδας σας».

Το Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Απευθύνουμε στο αδελφό κόμμα σας τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχές για επιτυχία, με την ευκαιρία της 95ης επετείου ίδρυσης του κόμματός σας. Σε αυτό το κόμμα που παραμένει πιστό από την ίδρυσή του στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της υπεράσπισης του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ επιβεβαιώνει σταθερά την ακλόνητη δέσμευσή του στις βασικές αρχές του επαναστατικού εργατικού και κομμουνιστικού κόμματος και στην υιοθέτηση της καθοδήγησης της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

Το ένδοξο κόμμα σας έχει γράψει λαμπρές σελίδες στο τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και αγωνίστηκε για πάνω από 95 χρόνια για το συμφέρον των φτωχών και εκμεταλλευόμενων στρωμάτων.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς σε όλους τους συντρόφους σε όλες τις κομματικές θέσεις. Ζήτω το ένδοξο ΚΚΕ».

Από το Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Είναι χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας τους εορτασμούς της 95ης επετείου της ίδρυσης του κόμματος της ελληνικής εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το οποίο απέδειξε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι είναι κόμμα δεσμευμένο με τη γραμμή του μαρξισμού - λενινισμού και τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού.

Το κόμμα σας ήταν και εξακολουθεί να είναι στην πρώτη γραμμή των κομμάτων που αγωνίζονται από την ίδρυσή του, ενάντια στον αναθεωρητισμό και τον οπορτουνισμό και αυτό ήταν εμφανές το 1967 και 1991, όταν ανέτρεψε τις προσπάθειες της κλίκας Κύρκου - Μπανιά και αργότερα που Συνασπισμού, που στόχευαν στην απομάκρυνση του κόμματος από την πορεία του.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον πρωτοπόρο ρόλο του κόμματός σας στην καθοδήγηση της αντίστασης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης κατά του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μετά από την επιτυχία της ρωσικής αστικής τάξης με την υποστήριξη του στρατού να διαλύσει το σοσιαλιστικό σύστημα, μέσω της δραστικής συμμετοχής σας στην ίδρυση της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Ο κόσμος γενικότερα και η Μέση Ανατολή ειδικά, διανύει μια σφοδρή επίθεση του ιμπεριαλισμού που εκδηλώνεται αφενός κατά της Συρίας και αφετέρου με τις προσπάθειες ρευστοποίησης της παλαιστινιακής υπόθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων του αραβικού παλαιστινιακού λαού, προσπάθειες που έφτασαν στην τελική τους φάση με τις κακόφημες συμφωνίες του Όσλο και την παράδοση της διαχείρισης των υποθέσεων του παλαιστινιακού λαού σε μια έκπτωτη ηγεσία, που σήμερα εργάζεται για τον τερματισμό της παλαιστινιακής υπόθεσης σε βάρος του παλαιστινιακού λαού...

Στο Παλαιστινιακό ΚΚ, αγωνιζόμαστε από τη μια για να απαλλαγούμε από την κατοχή και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μαζί της και από την άλλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της Παλαιστίνης.

Αγαπητοί σύντροφοι, όπως διεξάγουμε τον εθνικό μας αγώνα, δεν ξεχνάμε το διεθνιστικό ρόλο μας και είμαστε ένα κόμμα μαρξιστικό - λενινιστικό, διεθνιστικό, προλεταριακό, που αγωνίζεται από κοινού με όλα τα κομμουνιστικά κόμματα ενάντια στον οπορτουνισμό και τον αναθεωρητισμό στο κομμουνιστικό κίνημα, σε αραβικό και παγκόσμιο επίπεδο, και υποστηρίζουμε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Σύντροφοι σας χαιρετίζουμε και μέσω εσάς χαιρετίζουμε το γνήσιο ελληνικό λαό, ευχόμενοι στο κόμμα και το λαό σας τις καλύτερες ευχές, και είμαστε σίγουροι ότι η νίκη είναι κοντά για το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα».

Από το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Εκ μέρους των Σύρων κομμουνιστών και των φίλων τους, η ΚΕ του Συριακού ΚΚ εκφράζει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια στο ΚΚΕ με την ευκαιρία της 95ης επετείου ίδρυσης του.

Οι Έλληνες κομμουνιστές διεξάγουν για δεκαετίες, από την ίδρυση του κόμματος τους με την έμπνευση της μεγάλης Οκτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης, έναν συνεπή και πρωτοπόρο αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γενναία αντιστάθηκαν και άντεξαν κατά τη διάρκεια σκληρών διωγμών από τις απανωτές αντιδραστικές δικτατορίες στην Ελλάδα.

Επίσης, απέδειξαν, κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής της χώρας τους, ότι είναι οι καλύτεροι αγωνιστές για την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας τους, όπου με επικεφαλής τους κομμουνιστές, το ΕΑΜ απελευθέρωσε το χώμα της ένδοξης Ελλάδας από τη βρόμα της ξένης κατοχής.

Οι Έλληνες κομμουνιστές διακρίθηκαν με το σταθερό αγώνα τους για την υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, και αποκρούοντας όλες τις εκδηλώσεις του οπορτουνισμού και αναθεωρητισμού, διαφύλαξαν την ιδεολογική και ταξική ταυτότητα του κόμματός τους.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζεται καθ’ όλη την ηρωική πορεία του με την πίστη στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, πράγμα που εκδηλώθηκε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στην δεκαετία του '90 του προηγούμενου αιώνα. Όπου το ΚΚΕ έπαιξε διακριτό ρόλο στη συνέχιση των διεθνιστικών σχέσεων των ΚΚ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Σύριοι κομμουνιστές και όλοι οι πατριώτες της Συρίας, εκτιμούν ψηλά τις αλληλέγγυες θέσεις του ΚΚΕ με το δίκαιο αγώνα του συριακού λαού στην αντιμετώπιση της λυσσαλέας επίθεσης του ιμπεριαλισμού, του σιωνισμού και της περιφερειακής και ντόπιας αντίδρασης σε βάρος της Συρίας. Εμείς από την πλευρά μας επιβεβαιώνουμε ότι μαζί με όλους τους πατριώτες της χώρας μας θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να αντέξει η Συρία, που είναι ένα σημαντικό κάστρο του αγώνα των ελευθέρων του κόσμου κατά της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας.

Αγαπητοί σύντροφοι, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον ηρωικό αγώνα και στην ακούραστη δουλειά σας για τη νίκη του σοσιαλισμού στην πατρίδα σας και σε όλο τον κόσμο.

Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός και προλεταριακός διεθνισμός».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας: «Το ΚΚ Βρετανίας μεταφέρει τους χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του.

Ιστορικά τα δυο μας κόμματα έχουν συνεργαστεί στενά μαζί στην αντίσταση ενάντια στο Βρετανικό ιμπεριαλισμό και στο φασισμό. Σήμερα αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στην ΕΕ και στη στήριξή της για τις καπιταλιστικές δυνάμεις στις χώρες μας και ενάντια στην εκστρατεία της να καταστρέψει τις δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η διεθνής ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα σε κομμουνιστές αποκτά ακόμα περισσότερη σημασία σήμερα, μπροστά στις νέες οικονομικές και στρατιωτικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού.

Να δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας για τα 95 χρόνια της πάλης σας για το σοσιαλισμό».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης: «Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, όλοι οι Σοβιετικοί κομμουνιστές, συγχαίρουμε εγκάρδια το ένδοξο ΚΚΕ για την 95η επέτειο από την ίδρυσή του, που είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός στην ιστορία του κόμματος και του εργατικού κινήματος της χώρας σας.

Το κόμμα σας, ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της Ελλάδας, παρέμεινε στην ιστορία του πιστό στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, κερδίζοντας μεγάλο κύρος μεταξύ των εργαζομένων στην Ελλάδα και στο διεθνές κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα.

Σήμερα, υλοποιώντας τις Αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου σας κι εξοπλισμένο με το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το ΚΚΕ ηγείται στην πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για το σοσιαλισμό, την ελευθερία και την ειρήνη στον κόσμο. Ιδιαίτερα εκτιμάμε την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ, να παραμείνει ακλόνητα σταθερό στους στόχους της ταξικής πάλης, της σοσιαλιστικής επανάστασης και της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Το ΚΚΕ, ως ένα κόμμα που έχει δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, παλεύει με συνέπεια ενάντια στον οπορτουνισμό, στο ρεβιζιονισμό και στις αντιμαρξιστικές θεωρίες της συνεργασίας ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, ενάντια στην κυριαρχία των εκμεταλλευτών, για τη διατήρηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, που έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ταξικής πάλης για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

Επίσης, με ευχαρίστηση σημειώνουμε ότι το ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του πάλεψε σθεναρά ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη μας.

Επιβεβαιώνουμε την ισχυρή αλληλεγγύη μας στην ηρωική πάλη του ΚΚΕ κι εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η γόνιμη συνεργασία μας.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός! Ας ενισχύει παραπέρα η συνοχή κι ενότητα των λαών στην πάλη για την ειρήνη, την ελευθερία και το σοσιαλισμό!».

Από το Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα: «Επιτρέψτε μας στην 95η επέτειο του αδελφού κόμματός σας να απευθυνθούμε, σε σας και μέσω εσάς σε όλους τους αγωνιστές του κόμματός σας, τα θερμά συγχαρητήρια και να τιμήσουμε τους εκατοντάδες μάρτυρες που έπεσαν τόσο κατά τις συγκρούσεις  στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και, ειδικότερα, στον αγώνα εναντίον της εξουσίας των συνταγματαρχών και της αντεπανάστασης.

Το κόμμα σας είχε και εξακολουθεί να έχει έναν βασικό ρόλο στον αδυσώπητο αγώνα που διεξάγεται από την ελληνική και παγκόσμια εργατική τάξη για την νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης. Επίσης, το ΚΚΕ ουδέποτε παραιτήθηκε από τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και κατάφερε, με την αξιόλογη συμβολή του, την παγκόσμια επανασυσπείρωση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων και την πλαισιοποίηση του αγώνα τους για την αποκατάσταση της πρέπουσας θέσης τους στη διαδικασία της αλλαγής.

Επίσης, δεν ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα σας, και συγκεκριμένα η ηγεσία του, στο κίνημα αλληλεγγύης με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για το δικαίωμα στην ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο, και ειδικά στην υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης και της εθνικής αντίστασης του Λιβάνου ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στη γιορτή της ίδρυσης του κόμματός σας, σας διαβεβαιώνουμε, εξ ονόματος των Λιβανέζων κομμουνιστών, ότι είμαστε μαζί σας στον πρωτοπόρο αγώνα σας ενάντια σε όλα τα καπιταλιστικά μέτρα που λαμβάνονται από την αστική τάξη της Ελλάδας, με τη στήριξη των ληστρικών καπιταλιστικών οργανισμών, ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα τους νικήσετε, όπως νικήσατε ιστορικά την εξουσία της καταστολής και της τρομοκρατίας».

Από το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα: «Σας χαιρετίζουμε, με συντροφική εκτίμηση του ηγετικού ρόλου του ένδοξου κόμματός σας στον αγώνα της εργατικής τάξης, των αγροτικών μαζών και όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα, και για τον αξιοσέβαστο ρόλο σας στην αντίσταση ενάντια όλων των μορφών της καταπίεσης, της δικτατορίας, των στρατιωτικών και αστικών καθεστώτων στην Ελλάδα καθ' όλη την ιστορία του κόμματός σας, από την ίδρυσή του στις 17 Νοέμβρη 1918.

Επίσης, δεν ξεχνάμε τον επιμελή διεθνιστικό και συντροφικό ρόλο σας στον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, και την αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών μας , ιδιαίτερα στην Αφρική για ανεξαρτησία και πολιτική, οικονομική, κοινωνική απελευθέρωση.

Το κόμμα μας, ο λαός μας, δεν ξεχνούν την ισχυρή στήριξή σας στον αγώνα μας κατά των στρατιωτικών δικτατορικών πραξικοπημάτων στη χώρα μας, τη συνεχή συντροφική σας αλληλεγγύη, ενάντια στις αντιδραστικές προσπάθειες της δεξιάς για την εξόντωση του κόμματός μας το 1967, και στις σφαγές του σφαγέα Τζαφάρ Νμέρι το 1971, που στοίχισε τη ζωή ιστορικών στελεχών του κόμματός μας και του μαζικού κινήματος, όπως ο ΓΓ του κόμματος, σύντροφος Αμπντολχάλεχ Μαχζούμπ, Ζόζεφ Γκάρενγκ και Ασαφί Αχμάντ Ασέχ, ΓΓ της Ομοσπονδίας των Εργατικών Συνδικάτων.

Καθώς χαιρετίζουμε τον εορτασμό της 95ης επετείου ίδρυσης του κόμματός σας, δεν ξεχνάμε το ρόλο σας στην αξιολόγηση της εμπειρίας του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και την εξαγωγή συμπερασμάτων, που συσσωρεύουν και συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των εμπειριών του παγκόσμιου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος -για την υιοθέτηση του εξελιγμένου μαρξισμού με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας- ως υγιή επιστημονικό τρόπο μελέτης της πραγματικότητας, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του νέο-φιλελευθερισμού, για την όξυνση της συνείδησης των εργαζόμενων για να αλλάξουν τον κόσμο.

Ζήτω η επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ. Ζήτω η συντροφική αγωνιστική αλληλεγγύη των κομμάτων και λαών μας».

Από το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας: «Η Κεντρική Επιτροπή του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας απευθύνει θερμό χαιρετισμό και χαιρετίζει την ηγεσία και όλα τα μέλη του Κόμματός σας για τα 95χρονα του ΚΚΕ.

Πιστεύουμε ότι οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στα κόμματά μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στον κοινό αγώνα ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό και δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ ειλικρινά να συνεχίσετε να έχετε επιτυχίες στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του Κόμματος και στην οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας στην Ελλάδα».

Από την Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία: «Με την ευκαιρία των 95 χρόνων από τη δημιουργία του ΚΚΕ δεχτείτε τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς από μέρους των μελών και των οπαδών της Ένωσης των Κομουνιστών στη Βουλγαρία.

Το ΚΚΕ έχει μια ιστορία γραμμένη με αίμα και πόνο, μέσα από δυσκολίες, με πίστη στη νίκη του κομμουνισμού. Χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ έχουν δώσει τη ζωή τους στον ευγενικό αγώνα για την απελευθέρωση του ελληνικού λαού από τα δεσμά του καπιταλισμού. Με την αφοσιωμένη πολιτική σας και τη σταθερή προσήλωση στις αρχές σας, έχετε κατακτήσει την αγάπη των ανθρώπων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Γνωρίζουμε ότι μέσα στις δεκαετίες οι Έλληνες και οι Βούλγαροι κομμουνιστές, με κοινούς αγώνες, υπερασπίστηκαν τον προλεταριακό διεθνισμό. Τον υπερασπιζόμαστε και σήμερα στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι Έλληνες κομμουνιστές έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές και πολιτικές, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και των λακέδων τους διεθνώς. Οι στενές σχέσεις μεταξύ των κομμάτων μας, που οικοδομήθηκαν το τελευταίο διάστημα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των Ελλήνων και των Βουλγάρων εργατών.

Με την ευκαιρία της τιμημένης επετείου σας, ευχόμαστε ακόμη μία φορά στην ηγεσία του ΚΚΕ, στα μέλη και τα στελέχη του πολλές επιτυχίες στον αγώνα για την επίτευξη της κοινής μας επιδίωξης, τον κομμουνισμό.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων και των κομμουνιστικών κομμάτων όλου του κόσμου!».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: