Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Α.Σ.Κ.Ε.για το γάλα.


 Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας



Τα αρπακτικά της Ε.Ε., δηλ. της Γερμανίας, και του ΔΝΤ, δηλ. των ΗΠΑ, που ονομάζονται «τρόικα», για να μη συνειδητοποιούμε από ποιους πρέπει ν’ απελευθερωθούμε, επιχειρούν ένα ακόμη βήμα για τη διαιώνιση της Κατοχής. Βάζοντας μπροστά τον ΟΟΣΑ και με τυφλό όργανο τον κατοχικό υπουργό Κ. Χατζηδάκη, στοχεύουν (μετά την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία) να εξαφανίσουν και την ελληνική κτηνοτροφία.
Η δικαιολογία είναι η μείωση της (υψηλής, πράγματι) τιμής του φρέσκου γάλακτος. Αν το σχέδιό τους περάσει, η μείωση της τιμής του γάλακτος θα είναι ελάχιστη και προσωρινή. Μόλις εξαφανίσουν την ελληνική κτηνοτροφία η τιμή του (εισαγόμενου, πλέον) «φρέσκου» γάλακτος θ’ αυξηθεί, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη σημερινή τιμή, όπως συνέβη και με άλλα προϊόντα.
Αυτό που, τελικά, επιδιώκουν είναι να μην παράγουμε τίποτα, ν’ αγοράζουμε ακριβά τα δικά τους προϊόντα ή επικίνδυνα προϊόντα τρίτων χωρών με τις οποίες η Ε.Ε. έχει κλείσει εμπορικές συμφωνίες, άρα να δανειζόμαστε συνεχώς από αυτούς και να μην αναπνεύσουμε ποτέ. Η ειρωνεία είναι ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε με 1.000.000 ευρώ τον ΟΟΣΑ, για να μας συμβουλεύσει με ποιο τρόπο θα καταστρέψουμε την κτηνοτροφία μας!
Η Ελλάδα, με την ηλιοφάνεια και το εύκρατο κλίμα της, είναι ευλογημένος τόπος για την αγροτική παραγωγή κι έχει τεράστιες δυνατότητες ν’ αναπτύξει την κτηνοτροφία της, σε βαθμό που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της και να κάνει και εξαγωγές. Σήμερα αυτό δε γίνεται, αντιθέτως κάνουμε εισαγωγές, επειδή η Ε.Ε. απαγορεύει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, απαγορεύει τους ελέγχους των τιμών στο όνομα του «ανόθευτου ανταγωνισμού» κι επιβάλλει ποσοστώσεις. Με την αποχώρηση-απελευθέρωσή μας από την Ε.Ε. τα εμπόδια αυτά παύουν να υπάρχουν και η αγροτική οικονομία θα είναι ένας από τους τομείς που θα μπορεί άμεσα ν’ αναπτυχθεί και ν’ αποδώσει, από τον πρώτο κιόλας χρόνο, θα επαναφέρει κόσμο στην ύπαιθρο και στις πολιτιστικές του παραδόσεις, θα σταματήσει μια μεγάλη συναλλαγματική αιμορραγία και θα εξασφαλίσει στους καταναλωτές φθηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα.

Πηγή : ΑΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: