Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 2656 απολυθέντες εργαζόμενους.


Η πρωτοφανής απόφαση που λήφθηκε μετά από υποδείξεις της τρόικας στην Ελλάδα για απολύσεις στο δημόσιο, αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας, καταστρατηγεί το δικαίωμα  του ελληνικού λαού για αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση, καθώς και για ποιοτική ψυχαγωγία.
Ο ρόλος της εθνικής ραδιοτηλεόρασης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική, η οποία έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και σκοπό.
Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί επίσης, πλήγμα κατά των εργασιακών θέσμιων, αφού με τον πιο εύκολο τρόπο χιλιάδες εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο, με το πρόσχημα τον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών.

Ενώνοντας τις φωνή μας με αυτή του ελληνικού λαού απευθύνουμε έκκληση την κυβέρνηση Σαμαρά να επανεξετάσει την απόφαση της και να ανακαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις συνεχείς απαιτήσεις της τρόικα για περικοπές και απολύσεις θα πρέπει να προβληματίσουν όλους και εδώ στην Κύπρο, για το που θα οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία εντός του μνημονιακού ζυγού.

Προβληματισμός θα πρέπει επίσης να υπάρξει και για το ρόλο και την αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Κύπρο, με φόντο όχι μόνο τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Καλούμε τους λειτουργούς των κυπριακών ΜΜΕ, όπως γενικότερα τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στις 11π.μ., που διοργανώνει η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Πηγή : ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: