Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

«Άλλος πρωθυπουργός, αν δεν κάνει πίσω ο Σαμαράς». Αποφασισμένος να τραβήξει τη σύγκρουση ως τα άκρα φέρεται ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο άρσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, προκρίνοντας, σ’ αυτή την περίπτωση, την αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αν το Μαξίμου δεν κάνει πίσω στο «λουκέτο» της ΕΡΤ, τότε «το ηπιότερο ενδεχόμενο θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που έχουμε δώσει στην κυβέρνηση να γίνει ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση ΝΔ», όπως σημειώνει κορυφαίος κομματικός παράγοντας.

Παράλληλα, όμως, ο Φώτης Κουβέλης εξετάζει σοβαρά -και θα το συζητήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- το ενδεχόμενο να αποσύρουν οι ελάσσονες εταίροι την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, ζητώντας, ταυτόχρονα, αλλαγή πρωθυπουργού.


«Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, η αυτόματη διαδικασία είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όχι των εκλογών. Αν ο Σαμαράς ζητήσει εκλογές, θα τις χρεωθεί ο ίδιος και θα δείξει ότι μένει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα», τονίζουν στο matrix24.gr πηγές της ΔΗΜΑΡ, που έχουν γνώση των διεργασιών μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν, τελικά, οι πρόεδροι των δύο κομμάτων καταλήξουν σ’ αυτό το σενάριο, τότε θα ζητήσουν από τον Αντώνη Σαμαρά να υποδειχθεί άλλος πρωθυπουργός και να πάρει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Έτσι, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται ο Φώτης Κουβέλης, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και δε θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στην πρωτοβουλία Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ και ταυτόχρονα δε θα χρεωθούν την πολιτική αστάθεια που θα προκύψει από την απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης στη Βουλή.

Πηγή : matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: