Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άγριο σφυροκόπημα της απόφασης της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Άγριο σφυροκόπημα από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δέχτηκε η απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να κλείσει την Δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση. 


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της συζήτησης για τις "προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (27-28 Ιουνίου 2013)", παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινονοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, πήρε τον λόγο και κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  στην παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:

"Η σημερινή συζήτηση για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27-28 Ιούνη είναι σημαντική για την ζωή  των λαών σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο και να ενημερωθεί για τις σχετικές εξελίξεις και τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Γιατί, χτες τα μεσάνυχτα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκλεισε τη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση και τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς, απολύοντας 2650 εργαζόμενους. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα ενημέρωσης και στις λαϊκές ελευθερίες του λαού μας. Χιλιάδες εργαζόμενοι συρρέουν από χτες το βράδυ στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο και με αποφάσεις των σωματείων τους προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις."

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου Γκρέιτον Λουσίντα, τον Μ. Μπαρόζο, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Μ. Σούλτς, Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να τοποθετηθούν απέναντι στην απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης και το αίτημα των εργαζομένων για την άμεσή απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο Επίτροπος, Όλι Ρέν, δήλωσε ότι "η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι της ελληνικής κυβέρνησης", εκθέτοντας ευρωβουλευτές των σοσιαλδημοκρατών (ΠΑΣΟΚ) και των Οικολόγων-Πράσινων που με χυδαίο τρόπο επιχείρησαν να καλύψουν την επαίσχυντη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης. Τόνισε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αμφισβητεί τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους κρατικούς φορείς". Κλείνοντας πρόσθεσε ότι η Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή για την εκκαθάριση της ΕΡΤ.  Οι εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ κάλυψαν πλήρως την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.           


Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Γιώργος Τούσσας τόνισε: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου."

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: