Τρίτη 23 Απριλίου 2013

4 αστυνομικοί χαστούκισαν 19χρονο στο Νέο Ηράκλειο γιατί δεν τους άρεσε η μπλούζα του που τελικά του την έκλεψαν !


Δεν υιοθετούμε το σύνθημα “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” από σεβασμό προς το ζωικό βασίλειο. 



Ωστόσο το νέο κατόρθωμα των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ του Δένδια δείχνει πόσο έχουν αποθρασυνθεί αυτές οι ειδικές ομάδες. Πέρα από το γεγονός ότι σε συντριπτικό ποσοστό υποστηρίζουν τη φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι ακόμα και η συμβολική διαμαρτυρία τους ενοχλεί σε αφάνταστο βαθμό.
Χαστούκισαν έναν 19χρονο κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο επειδή δεν τους άρεσε το μπλουζάκι του νεαρού, που απεικόνιζε δύο γουρούνια με αστυνομικά καπέλα να χτυπούν έναν έφηβο με skateboard.   Οι αστυνομικοί θίχτηκαν.. αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δράσουν σαν γουρούνια με αστυνομική στολή και να επιχειρήσουν να κάνουν το σατιρικό μπλουζάκι πραγματικότητα. Για κακή τους τύχη ο 19χρονος δεν επέλεξε το δρόμο της σιωπής όπως γίνεται σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις αλλά της καταγγελίας.

Αναλυτικά από το enikos.gr (που περιέχει και το ηχητικό ντοκουμέντο της καταγγελίας):

Ο Γιώργος Λίπαρος, πατέρας ενός 19χρονου, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι ο γιος του υπέστη αστυνομική βαναυσότητα από άντρες της ομάδας Δ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο κ. Λίπαρος, χθες το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα «χαστούκισαν» τον 19χρονο γιο του επειδή φορούσε μία μπλούζα, η οποία απεικόνιζε δύο γουρούνια με αστυνομικά πηλήκια να χτυπούν έναν έφηβο με skateboard.

«Οι εν λόγω αστυνομικοί χτύπησαν τον γιο μου, αφού τον ρώτησαν 30 φορές ‘αν είναι μάγκας’ και όταν το παιδί έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο για να καλυφθεί, του είπαν: ‘μην κλαις, δεν σε χτυπήσαμε και τόσο πολύ’. Το παιδί προσπάθησε να με καλέσει στο κινητό αλλά δεν του το επέτρεψαν και στη συνέχεια του πήραν και τη μπλούζα» σημειώνει ο κ. Λίπαρος, ο οποίος σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον των συγκεκριμένων αστυνομικών.

«Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν» τονίζει ο καταγγέλλων.

Πηγή : mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: