Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.


Υποδεχθήκαμε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη βουλή τον σύντροφο Άντρο Κυπριανού ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, κόμμα με το οποίο έχουμε παραδοσιακά σχέσεις φιλίας, συνεργασίας, δημιουργικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. 


Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή χρειάζεται ένταση της αλληλεγγύης, της κοινής πάλης των δύο λαών, γενικότερα των λαών της Ευρώπης ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ που φέρνει μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα, αντιλαϊκούς νόμους και στις δύο χώρες αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών των εργαζομένων.


Χρειάζεται κοινή πάλη των λαών μας ενάντια στα σχέδια που εξυφαίνονται με τη δράση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, ιδιαίτερα έχοντας σαν στόχο τον ενεργειακό πλούτο που υπάρχει στη Μεσόγειο, που υπάρχει στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Αιγαίο. Και βέβαια σε μια εποχή που εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί δυνάμεων για το μοίρασμα και τη διανομή αυτού του πλούτου.

Χρειάζεται πάλη των δύο λαών, κοινή πάλη και των κομμάτων μας ενάντια σε πιθανά σχέδια τύπου Ανάν, που θα είναι καταστροφικά για τους λαούς της περιοχής. Και βέβαια αυτή τη στιγμή μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόταση της σημερινής κυπριακής κυβέρνησης για το συνεταιρισμό του ΝΑΤΟ, η ένταξη της Κύπρου σε αυτόν. Πρέπει να βρεθούν οι λαοί μας, οι χώρες μας μακριά από λυκοσυμμαχίες, από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που φέρνουν μόνο δεινά για τους λαούς.

Η θέση του ΚΚΕ είναι σταθερή. Απαιτούμε Κύπρο κυρίαρχη, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με το λαό κυρίαρχο στη χώρα του, μακριά από επεμβάσεις, μακριά από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πηγή : Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: