Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρειάζεται οργανωμένη αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους.


Για την επίθεση ενάντια σε μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :


«Το σκυλολόι των μεγαλοϊδιοκτητών γης στη Μανωλάδα Ηλείας και των μπράβων τους, η ένοπλη δολοφονική επίθεσή τους ενάντια σε εργάτες γης, πρέπει να θρέψει σε κάθε νέο και νέα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών την οργή και την απόφαση για οργανωμένη αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους.
Με πυροβολισμούς και δεκάδες τραυματίες πλήρωσαν τους μετανάστες εργάτες, που έχουν στη δούλεψή τους, γιατί ζήτησαν το αυτονόητο: τα δεδουλευμένα μηνών.

Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν βαριές ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά ήλιο με ήλιο που επικρατεί στην περιοχή, συνολικά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγούν τα αφεντικά και τα τσιράκια τους σε εγκληματικές ενέργειες.
Το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, γεννάει και αναπαράγει τη βαρβαρότητα, τη σύγχρονη σκλαβιά, την εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών με τη συμμετοχή και της νεολαίας, μπορούν να γίνουν πανίσχυρη δύναμη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα γυρίσει ο τροχός»!

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: