Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Ο λαός να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση Στουρνάρα – Τσίπρα στη Βουλή.



Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Σήμερα παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις τους δεν δίνουν λύση στα βάσανα και τις αγωνίες των εργαζομένων. Από τη μία μεριά ο λαός είναι αντιμέτωπος με τους κυβερνητικούς εκβιασμούς για την ανάγκη υλοποίησης των άγριων μέτρων και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που θα έχουν τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.
Από την άλλη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι άσφαιρη, γιατί ο ίδιος επανειλημμένα και με δηλώσεις στελεχών του, έχει μιλήσει για συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με ταυτόχρονη στήριξη της δήθεν υγιούς επιχειρηματικότητας που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα για το λαό.

Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα για να καταλάβουν ότι ο δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνοδεύεται από μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, με φθηνότερη εργατική δύναμη, φορολογική αφαίμαξη, στρατιές ανέργων και επέκταση της απόλυτης εξαθλίωσης.

Ο λαός πρέπει όχι μόνο να αντιταχθεί σε κάθε μορφή ιδιωτικοποιήσεων, αλλά να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: