Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ελλάδα έτος 2013 : Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επτά νησιά χωρίς παιδίατρο Κύθηρα, Πάρος, Σίφνος, Κύθνος, Πάτμος, Σέριφος, Κέα.


Η Κέα είναι το έβδομο κατά σειρά νησί που παραμένει χωρίς παιδίατρο μετά τα Κύθηρα, την Πάρο, τη Σίφνο, την Κύθνο, την Πάτμο και τη Σέριφο, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Τα 800 παιδιά του νησιού και αρκετά νεογνά στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζονται.

Εκτός από τα 800 παιδιά του νησιού και αρκετά νεογνά που στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζονται, τις ανάγκες των 3.000 κατοίκων της Κέας καλείται να καλύψει ένας μόνο γενικός γιατρός, ενώ, όπως σημειώνεται, ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται κατά περίπου 1.000 επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα.


Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει ότι, αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, ο Σύλλογος θα στηρίξει την υγεία των πολιτών του νησιού με εθελοντές γιατρούς.

«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας».

Πηγές : enet.gr , ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: