Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ελένη Γερασιμίδου: Αναγκαία η μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία.


 Ελένη Γερασιμίδου: Αναγκαία η μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία.


«Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε το πρόβλημα, τις επιπτώσεις από την επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δώσουμε τη λύση, μέσα από τη μαζική συσπείρωση στα σωματεία, την οργάνωση του αγώνα για να αποκρούσουμε τα μέτρα και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές και θα κάνει το λαό αφέντη στον τόπο του». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργαζόμενους η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί σε χώρους εργασίας του εμπορίου («Μαρινόπουλος», «Φωκάς», «ΝΟΤΟΣ»), συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Σε κάθε χώρο, μοιράστηκε η ανακοίνωση-καταγγελία των ταξικών σωματείων της Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και τονίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν τη δική τους ταξική απάντηση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες εργάτες πολύμορφα, αλλά και μέσα από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη. Παράλληλα άνοιξε και η συζήτηση για την ανάγκη αγωνιστικής υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας που το εμπορικό κεφάλαιο με τη στήριξη της κυβέρνησης θέλει να καταργήσει, κλιμακώνοντας την επίθεση και στους εργαζόμενους, αλλά και στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους.

Η Ελένη Γερασιμίδου αρχικά επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στην αποθήκη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης, όπου πρόσφατα απολύθηκε ένας συνάδελφός τους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις απολύσεις που έχει ξεκινήσει η εργοδοσία του ομίλου στα καταστήματα «ΕΞΠΡΕΣ» σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στο «ΦΩΚΑ», έξω από το κατάστημα, συναντήθηκε με τις εργαζόμενες που βρίσκονται σε επίσχεση, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση. Στη συνέχεια περιόδευσε μέσα στους χώρους του καταστήματος όπου συνομίλησε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αυτή την περίοδο πιέζονται από την εργοδοσία να υπογράψουν ότι στηρίζουν την αίτηση που έχει καταθέσει για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το κατάστημα «ΝΟΤΟΣ» όπου η εργοδοσία άνοιξε νέο κύκλο επίθεσης στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας μία προειδοποιημένη απόλυση.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: