Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.


Τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τη δημιουργία νέων τέτοιων κέντρων, κατήγγειλε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, που σήμερα επισκέφτηκε τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα.


Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης. Παράλληλα στηλίτευσε την κωλυσιεργία του κράτους στη χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και ασύλου, σημειώνοντας το αίτημα του ΚΚΕ για επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησής τους, κάτι που, όπως επισήμανε, προϋποθέτει απειθαρχία στο Δουβλίνο 2 και τη Σένγκεν σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ.
Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα βαθύτατα πολιτικό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το προκαλούν.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε:

«Τα προβλήματα όπως μας τα παρέθεσαν οι ίδιοι οι μετανάστες και οι εργαζόμενοι (σ.σ. αστυνομικοί) εδώ σχετίζονται με ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τα χαρτιά τους και με τη χορήγηση ασύλου. Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη την κωλυσιεργία απ' την πλευρά του κράτους. Επιβάλλεται η επιτάχυνση των διαδικασιών στην κατεύθυνση της οργάνωσης των αντίστοιχων υποδομών και υπηρεσιών ώστε να δίνονται έγκαιρα και σε λίγο χρονικό διάστημα τα χαρτιά όπως και το άσυλο. Από εκεί και πέρα αναδεικνύονται μια σειρά από προβλήματα στα κέντρα υποτίθεται φιλοξενίας, τα οποία σημειωτέον θα αυξηθούν, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση, στην κατεύθυνση να στοιβάζονται μετανάστες και σε συνθήκες βέβαια τριτοκοσμικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εμείς ως ΚΚΕ έχουμε διατυπώσει και για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε τη θέση μας ότι οι μετανάστες θα πρέπει με πολύ σύντομες διαδικασίες από την είσοδό τους στη χώρα να υποβάλλονται στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους στα κέντρα φιλοξενίας και όχι σε αυτά τα λεγόμενα κέντρα φιλοξενίας που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλες εποχές όπως είπαμε. Θα πρέπει λοιπόν πέρα απ' την πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας έχουν και της περίθαλψης που θα πρέπει να τύχουν αυτοί οι άνθρωποι, άμεσα και σε λίγο χρονικό διάστημα να εκδίδονται τα χαρτιά και να προωθούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ. Όμως εδώ θα πρέπει η χώρα μας να συγκρουστεί με συνθήκες που έχει αποδεχθεί και που έχει υπογράψει όπως το Δουβλίνο 2 και την Σένγκεν, που απαγορεύει την προώθηση απ’ την Ελλάδα μεταναστών. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα βαθύτατα πολιτικό και θα πρέπει να γίνει συνολικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: