Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Κόκκινος συναγερμός.Επί ποδός πολέμου η Κορεατική Χερσόνησος !

 Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Κορεατική Χερσόνησος. Την Τετάρτη η Νότιος Κορέα αύξησε το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.


Σύμφωνα με αμερικανικές και νοτιοκορεατικές πηγές, τουλάχιστον ένας πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων είναι έτοιμος για εκτόξευση.

Ο πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει το αμερικανικό νησί Γκουάμ, αλλά και την Ιαπωνία. Μάλιστα, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει πιθανό κορεατικό χτύπημα.


Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη έκλεισε το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ προς τη Βόρειο Κορέα για τους τουρίστες.

Εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου στη Νταντόνγκ δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσει το πέρασμα της Νταντόνγκ για τους τουρίστες ελήφθη από τη Βόρειο Κορέα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τελωνειακών αρχών της πόλης, τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά για εμπορικές δραστηριότητες.

«Τα τουριστικά πρακτορεία δεν μπορούν να οργανώσουν ταξίδια εκεί γιατί η βορειοκορεατική κυβέρνηση ζήτησε από τους ξένους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Απ' όσο γνωρίζω οι επιχειρηματίες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα» τόνισε ο αξιωματούχος.

Η Πιονγιάνγκ έχει ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο πολέμου νοτιοκορεατικές, ιαπωνικές και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.

Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε τους ξένους πολίτες στη Νότιο Κορέα να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε περίπτωση πολέμου.

Την Τρίτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν προειδοποίησε ότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση που αποδίδεται στη βορειοκορεατική Επιτροπή Ειρήνης Ασίας-Ειρηνικού αναφέρει ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οδεύει προς θερμοπυρηνικό πόλεμο».

Πηγή : www.in.gr, Newsroom ΔΟΛ


Σημείωση από τον Red Star

To Κ.Κ.4ever στα πλαίσια της ενημέρωσης των αναγνωστών του θα μεταδίδει μέσω της σελίδας Λ.Δ.Κορέας,συνεχή ενημέρωση κάθε νέο για την εκρηκτική κατάσταση στην Κορέα.Η σελίδα από σήμερα θα ανανεώνεται πιο τακτικά με τα τελευταία τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων.Η πυρηνική απειλή , δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποβαθμίζεται από κανέναν μας, ανεξάρτητα από την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική και πολιτική κατάσταση  στην χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: