Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Η βαρβαρότητα σε βάρος των μεταναστών πρέπει να σταματήσει !


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία πείνας των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:


«Στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ακόμη και σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι φυλακισμένοι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, παρά μόνο γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.
Φυλακίζονται ακόμη και αιτούντες άσυλο, κατά παράβαση ακόμη και διεθνών συνθηκών. Την ίδια στιγμή η τρικομματική κυβέρνηση προαναγγέλλει τη λειτουργία και νέων τέτοιων κολαστηρίων, που προκλητικά τα ονομάζει κέντρα "φιλοξενίας", αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτή η βαρβαρότητα, η κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει ορισμένους από τους κρατούμενους μετανάστες μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, πρέπει να σταματήσει.

Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης. Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, απειθαρχία στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν, ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Να υπάρξουν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. Να δοθούν άδειες παραμονής σε όσους ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "Ξένιος Δίας"».

    Το Κέντρο της Αμυγδαλέζας θα επισκεφθεί την Τετάρτη 10/4 στις 9 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: