Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι, αντίσταση και πάλη ! Υποδηματοποιία ELITE: Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία των εργαζομένων...


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα χαράματα της Δευτέρας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων της υποδηματοποιίας ELITE, ενάντια στις νέες προκλητικές αποφάσεις της εταιρείας. 

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην παραγωγή, οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο χώρο του εργοστασίου.
Η εργοδοσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε 10 απολύσεις, σε μειώσεις μισθών κατά 22% και ότι θα «κολλάει» απλά ένσημα αντί για ένσημα Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αν δε γίνουν τα παραπάνω, η εταιρεία θα πτωχεύσει. Ξεκαθάρισε, δε, πως θα αλλάξει η επωνυμία της εταιρείας, διότι δεν μπορεί άλλο να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, δήλωσε προκλητικά πως δεν αναγνωρίζει την Εργοστασιακή Επιτροπή και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.
Οι εργαζόμενοι, που είχαν ήδη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας τους, έδωσαν περήφανη απάντηση στην εργοδοσία. Διατράνωσαν πως η Εργοστασιακή τους Επιτροπή και το Συνδικάτο είναι τα όργανα που θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία. Τόνισαν ότι δεν αποδέχονται κανένα απ' τα αντεργατικά μέτρα που προτείνει η εργοδοσία και σε αυτό το πλαίσιο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πρώτο σταθμό τη σημερινή 24ωρη απεργία. Απαίτησαν ότι σε περίπτωση που αλλάξει επωνυμία η εταιρεία, τότε θα απαιτήσουν να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν τώρα στην επιχείρηση με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Εργοστασιακή Επιτροπή και το Συνδικάτο θα έχουν σήμερα Δευτέρα νέα συνάντηση με την εργοδοσία.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ομόφωνη και αποφασιστική στάση των εργαζομένων έπαιξε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδισαν την αγωνιστική τους ενότητα, μέσα από τους ταξικούς τους αγώνες.
Πηγή : www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: