Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη συνάντηση των εκπροσώπων 11 πολυεθνικών με τον Υπουργό Ανάπτυξης.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τις προτροπές Μέργου για μείωση του κατώτατου μισθού. Αφού λοιπόν το κυβερνητικό στέλεχος έριξε το παρασύνθημα, που έσπευσαν να «διαψεύσουν» οι υπουργοί της τρικομματικής και ο πρωθυπουργός, 11 εκπρόσωποι πολυεθνικών έσπευσαν να θέσουν το ίδιο ακριβώς αίτημα, για την «άρση της δέσμευσης του κατώτατου μισθού», στον Υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Η απάντηση του υπουργού, ότι δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα, απέχει παρασάγγας από τις πύρινες διαψεύσεις των περασμένων εβδομάδων αναφορικά με τη μη μείωση του κατώτατου μισθού.
Είναι πλέον φανερό ότι εκτυλίσσεται ένα σχέδιο από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, που στο όνομα της μείωσης της ανεργίας των νέων, ετοιμάζει να νομιμοποιήσει αμοιβές 200 και 300 ευρώ για τους νέους και τις νέες.
Το δίλημμα που ετοιμάζονται να μας θέσουν έχει από τη μια πλευρά τους μισθούς πείνας και από την άλλη την εξαθλίωση και την μόνιμη ανεργία.
Η απάντηση μας είναι καθαρή. Εδώ και τώρα να τελειώνουμε με αυτούς που ετοιμάζονται να εκκινήσουν το σχέδιο της ανάπτυξης, μοιράζοντας υποσχέσεις για «χαρτζιλίκια» στους 1,5 εκατομμύριο ανέργους.
Το δίλημμα είναι ένα: Εξαθλίωση ή ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: