Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τρομοκρατική επίθεση στην Δαμασκό - Πάνω από 30 οι νεκροί όλοι άμαχοι



Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που συγκλόνισε την Πέμπτη το μεσημέρι τη Δαμασκό. Οι πρώτες αναφορές του κρατικού πρακτορείου «Sana» κάνουν λόγο για «μεγάλο αριθμό» νεκρών και τραυματιών, ενώ όλοι θεωρούνται άμαχοι. Η έκρηξη κατέστρεψε αυτοκίνητα που βρίσκονταν ακόμη και 300 μέτρα από το σημείο που πραγματοποιήθηκε. 
Στόχος της επίθεσης, που έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, θεωρείται η έδρα του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Η επίθεση έγινε στη συνοικία της Δαμασκού Μαζράα, ανάμεσα στα κεντρικά γραφεία του Μπάαθ και τη ρώσικη πρεσβεία στη Δαμασκό.
Τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν σορούς νεκρών δίπλα στο σημείο της επίθεσης αφού το μέρος είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στη Δαμασκό. Τα κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπεύθυνοι για την επίθεση είναι «τρομοκράτες» που μάχονται ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ, ενώ και ΜΜΕ που πρόσκεινται στους αντικαθεστωτικούς σημείωναν ότι στόχος ήταν τα γραφεία του Μπάαθ.
Αναφορές από ΜΜΕ στη Συρία κάνουν λόγο για  ακόμη 2 εκρήξεις μετά από το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οβίδες εκτοξεύτηκαν εναντίον της έδρας του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Δαμασκό.
ΠΗΓΗ - 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: