Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σοφία Σακοράφα στο kk4ever - Η βαρβαρότητα της πορνείας, της ναρκεμπορίας, της ληστείας, της δολοφονίας, σε μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει θέση.


Από τη συνέντευξη που έδωσε η Σοφία Σακοράφα στο kk4ever - ( Ολόκληρη Ε  Δ  Ω



Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανάμεσα τους και παιδιά στοιβάζονται στα τοπικά Γκουαντάναμο:  Αμυγδαλέζα, Κόρινθο κτλ. κάτω από άθλιες συνθήκες, με μοναδικό τους έγκλημα την έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων, πόσο ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το συγκεκριμένο ζήτημα, πόσο προοδευτικά μπορεί να σταθεί την ίδια στιγμή που το σώμα εκλογέων του μετατοπίζεται προς το συντηρητικότερο, ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει για το ζήτημα εάν εκλεχτεί;


Το μεταναστευτικό ζήτημα ακριβώς για τους λόγους που περιγράφετε, αλλά όχι μόνο, είναι ψηλά στην ατζέντα όλων των κομμάτων. Αλλά κόμματα το προτάσουν σαν εργαλείο μίσους, με αποτέλεσμα αφενός την καλλιέργεια ακόμη και εγκληματικών πρακτικών, αφετέρου ένα σκόπιμο αποπροσανατολισμό από τις αιτίες  του πως φτάσαμε έως εδώ.Άλλα κόμματα, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, το προτάσσουν σαν εργαλείο για να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που υπέγραψαν το Δουβλίνο και αποδέχτηκαν αυτή τη βαρβαρότητα που περιγράφετε. Για μας το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα με τρεις παραμέτρους. Η πρώτη είναι η ανθρωπιστική κι εδώ είμαι σαφής δεν κάνουμε εκπτώσεις, αφού η ανθρωπιά δεν έχει διαβάθμιση. Η δεύτερη παράμετρος είναι η πολιτική, η ανεύρεση δηλαδή μιας πολιτικής λύσης που θα αφορά συνολικά την Ευρώπη, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει το σταθμό και όχι τον προορισμό, όπως άλλωστε επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών που βρίσκονται στην πατρίδα μας.  Η τρίτη παράμετρος είναι η εγκληματικότητα. Κι εδώ δεν κάνουμε εκπτώσεις, καθώς θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση της ΄΄ μόδας΄΄ -που μόνο εδώ όμως τη χρησιμοποιώ- ότι θα χτυπήσουμε την εγκληματικότητα από όπου κι αν προέρχεται, είτε δηλαδή από Έλληνες, είτε από μετανάστες. Η βαρβαρότητα της πορνείας, της ναρκεμπορίας, της ληστείας, της δολοφονίας, σε μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει θέση.                                                    

Επιμέλεια Ανάρτησης Matrix1917

Δεν υπάρχουν σχόλια: