Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η αιθαλομίχλη πνίγει και απόψε τους κατοίκους της Αττικής.


Η αιθαλομίχλη πνίγει για ακόμα μία νύχτα το Λεκανοπέδιο και τους κατοίκους του. Αυτή την ώρα, η ορατότητα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι περιορισμένη. 

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει τις λαϊκές εργατικές οικογένειες.
Χτες, Πέμπτη σύμφωνα με μετρήσεις, οι μέσες τιμές για τα PM10 (σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 10 μικρομέτρων) έφτασαν στη Λυκόβρυση τα 158 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο), στο Μαρούσι τα 117 μg/m3, στην Αριστοτέλους τα 102 μg/m3 και στον Πειραιά τα 75 μg/m3. Σημειώνεται ότι η οριακή τιμή για τα PM10 είναι τα 50 μg/m3 και δεν πρέπει να σημειώνεται υπέρβαση περισσότερες από 35 ημέρες ανά έτος.

Η υγρασία σε συνδυασμό με την άπνοια έχουν επαναφέρει στον Αττικό ουρανό το νέφος της αιθαλομίχλης. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει ανθρώπους να ξεπαγιάζουν από το κρύο και δεν έχουν άλλη επιλογή από την καύση ξύλων, έχει το θράσος να μιλά για μέτρα όπως η επιδότηση της μετατροπής τζακιών σε ενεργειακά, στέλνοντας το λαό και μόνο όσους έχουν τζάκια, σε νέα δάνεια στις τράπεζες -για επισκευές ή παρεμβάσεις- που φτάνουν ακόμα και τις 3.000 ευρώ. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να μπορούν οι λαϊκές οικογένειες να ζεσταίνονται χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.akidapress.gr/index.php/el/idisisgr/23-dimotika/410-lista-ypeka