Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνάντηση Σαμαρά – Λέτα.

Ανακοίνωση για τη συνάντηση Σαμαρά – Λέτα, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Ιταλίας συμφωνούν: Η έξοδος από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου– με ή χωρίς μνημόνιο - περνάει μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.
Οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προσελκύσουν και Ιταλούς επενδυτές, δεν πρόκειται να δώσουν δουλειά στο 1,5 εκ. των ανέργων, που θα γίνουν περισσότεροι γιατί θα προστεθούν και οι χιλιάδες απολυμένοι του δημοσίου.
Οι κοινές προτεραιότητες της Ελληνικής και Ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ, θα αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών και ιταλικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτά τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που – εκτός των άλλων - θα εμπλέξει τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την ενέργεια και τους αγωγούς. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».
 Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: