Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μεγάλη νίκη του ΠΑΜΕ κόντρα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.Ενίσχυση κατά 43% και πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ



Η μάχη δόθηκε κόντρα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποίησαν κάθε μέσο, για να παραμείνει το σωματείο εργαλείο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού
Πρώτος και ενισχυμένος κατά 43% αναδείχτηκε ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων» (ΕΑΣΟ, συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) από τις εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου. Συνολικά, ψήφισαν 1.437 οικοδόμοι (1.231 το 2010) και βρέθηκαν 1.412 έγκυρα ψηφοδέλτια (1.208 το 2010).
  • Ο ΕΑΣΟ πήρε 801 ψήφους (561 το 2010). Αύξησε δηλαδή τις δυνάμεις του κατά 240 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες στο ΔΣ (από 7 το 2010). Επίσης, κατέλαβε 3 έδρες στην Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) του Συνδικάτου (από 2 το 2010) και εξέλεξε 16 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (από 12 το 2010) και 8 στην Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 6 το 2010).
  • Το άλλο ψηφοδέλτιο, με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδομών», στο οποίο συσπειρώθηκαν όλες οι άλλες δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ), πήρε 611 ψήφους (647 το 2010). Καταγράφοντας μείωση 36 ψήφων, κατέλαβε 6 έδρες στο ΔΣ (από 8 το 2010), 2 έδρες στην ΕΕ (από 3 το 2010) και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους στο ΕΚΗ (όσους και το 2010) και 6 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων (όσους και το 2010).
Χαιρετίζοντας τους συναδέλφους οικοδόμους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου και έδωσαν την πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις, ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδομών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:
«Σε όλη τη διάρκεια των 10ήμερων εκλογών, αναδείχτηκαν ξεκάθαρα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Από τη μια αυτό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με την αμέριστη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τοπικών βουλευτών, δημάρχων, του προεδρείου του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), μεγαλοεργολάβων κ.λπ., αλλά και του εκκολαπτόμενου χαλίφη στη θέση του χαλίφη ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να παραμείνει το συνδικάτο στα χέρια των ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ και άλλων που συγκροτούσαν το ψηφοδέλτιο της τάχα "Ανεξάρτητης" Συνεργασίας Οικοδομών.
Από την άλλη, αναδείχτηκε η πραγματική θέληση των οικοδόμων να δώσουν ένα ηχηρό χτύπημα στα τσιράκια της εργοδοσίας και των υπαλλήλων των κομμάτων του κεφαλαίου στο συνδικάτο και συνολικά στο ΕΚΗ. Αποφασιστικά, χωρίς να υποκύψουν σε πολυποίκιλες πιέσεις, οι οικοδόμοι ενίσχυσαν τις ταξικές δυνάμεις και επέβαλαν τον αγωνιστικό προσανατολισμό στο συνδικάτο. Αποδείχτηκε ότι κανένας αντεργατικός μηχανισμός δεν είναι ανίκητος, όταν η εργατική τάξη αποφασίσει να τον αντιμετωπίσει με σχέδιο και οργάνωση.
Οι οικοδόμοι απέδειξαν πως στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η εργατική τάξη μόνο οι εργάτες που θα σηκώσουν κεφάλι και παλέψουν με οδηγό το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Μετά από 23 χρόνια έγινε πράξη το σύνθημα "το συνδικάτο στα χέρια των οικοδόμων", ώστε να αποτελέσει αυτό σημαντικό εργαλείο στα χέρια της εργατικής τάξης για το προχώρημα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τοπικά και πανελλαδικά.
Ο ΕΑΣΟ, από τη θέση πλέον της πλειοψηφίας στο Συνδικάτο, απευθύνει κάλεσμα σε ΟΛΟΥΣ τους οικοδόμους να συσπειρωθούν σε αυτό ακόμα πιο μαζικά. Με τη συμμετοχή όλων μας να γίνει υπόθεση δική μας ο προσανατολισμός του και ο ρόλος του συνδικάτου προς όφελος συνολικά της εργατικής τάξης. Να παλέψουμε για συνδικάτο που να βρίσκεται πλάι σε κάθε συνάδελφο, να οργανώνει την πάλη των οικοδομών για το μεροκάματο και την καθημερινή επιβίωση με ψηλά το κεφάλι. Ολοι για έναν και ένας για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: