Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Χωρίς ρεύμα οι φτωχοί - 2 δις ευρώ στο λόμπυ της ενέργειας.

Εξωφρενικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ,  με το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ τον χρόνο. 


Το νέο αυτό δυσβάσταχτο χαράτσι  γίνεται για να προστεθούν 1.9 δισεκατομμύρια ευρώ  στον «Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων» από το οποίο  επιδοτούνται με κρατικό χρήμα οι  βιομήχανοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!

Η δικομματική κυβέρνηση χαρίζει 1.9 δις κατευθείαν στις τσέπες του Ρόκα, του Μυτιληναίου και όλων των αρπακτικών του λόμπυ των ΑΠΕ. Όχι δεν θα βγει καμία εφημερίδα να ρωτήσει πως προέκυψε αυτό το ποσό,  που θα πάνε τόσα λεφτά, γιατί να επιδοτείται με κρατικό χρήμα η «ελεύθερη αγορά» της ενέργειας, γιατί να φορτώνεται ο κρατικό προϋπολογισμός τα κέρδη του Μυτηλιναίου, την ίδια ώρα που για 100 και 200 εκ ευρώ οδηγούνται συνταξιούχοι στην πείνα, παιδιά στην αμορφωσιά και γέροντες στον θάνατο!
Τα μέτρα αυτά αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος δεν είναι τα τελευταία, καθώς με βάση τις οδηγίες της ΕΕ προετοιμάζεται η πλήρης «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», ακόμα και το σπάσιμο του  ενιαίου γεωγραφικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Έτσι αν ένα νησί τροφοδοτείται από ακριβότερο καύσιμο (ντήζελ) το κόστος θα πολλαπλασιαστεί! Οδηγώντας τους κατοίκους στην εποχή του λυχναριού.
Αυτή είναι η πολιτική της συμμορίας βιομήχανων της ενέργειας, κυβέρνησης, ΕΕ που κυβερνάει, που αν δεν απαλλαγούμε άσπρη μέρα δεν βλέπουμε..
Αυτό που απαιτείται είναι ένα μεγάλο μέτωπο ρήξης-ανατροπής με πυρήνα τις ανυπόταχτες δυνάμεις του  εργατικού κινήματος  για να είναι τα βασικά αγαθά και οι επιχειρήσεις που τα παράγουν αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας, προσιτά σε όλους.

Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: