Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Εδαφικού Τομέα Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την επέμβαση των ΜΑΤ στην «ΔΩΔΩΝΗ»

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους κτηνοτρόφους, σημειώνει οΕδαφικός Τομέας Ιωαννίνων του ΚΚΕ, για την επέμβαση των ΜΑΤ, κατά των κτηνοτρόφων, στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». 

Τονίζει ότι τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ποια είναι η «Νέα Ελλάδα», που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του.
Καλεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους να μη φοβηθούν από την νέα επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού. Να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και πάλι τα ΜΑΤ και χτύπησε τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση της εταιρείας "ΔΩΔΩΝΗ" να δώσει τα χρήματα για το εισκομιζόμενο γάλα, που δικαιούνται. Ας είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι δεν θα μπορέσει να τρομοκρατήσει τους κτηνοτρόφους
Οι χιλιάδες κτηνοτρόφοι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία του ιδιώτη, που λυμαίνεται την πρώτη ύλη και θησαυρίζει από το απλήρωτο γάλα 3 και πλέον μηνών, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή.
Τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ποια είναι η "Νέα Ελλάδα", που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Είναι η "Νέα Ελλάδα" των μονοπωλίων , η "Νέα Ελλάδα" των απλήρωτων παραγωγών, του ξεκληρίσματος των φτωχών μικρομεσαίων αγροτών, των απολύσεων και του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, η "Νέα Ελλάδα" της βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού..Είναι η "Νέα Ελλάδα" που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων όπως της "ΔΩΔΩΝΗΣ"
Καλούμε τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους να μη φοβηθούν από την νέα επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού. Να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, οργανωμένα, μαζικά, συντονισμένα, δημιουργώντας σε κάθε χωριό αγροτικό σύλλογο.
Οργάνωση και πάλη για το απλήρωτο γάλα, για τη μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών, απέναντι στα χαράτσια, τη φορολογία στα χωράφια, το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών. Να δυναμώσει ο ενιαίος, κοινός με τους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους, γυναίκες και συνταξιούχους ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: