Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ικαρία, το κόκκινο νησί !

Στον «κόκκινο βράχο» της Ικαρίας, στο νησί που συνδέθηκε με την ιστορία του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού, που γέννησε λαϊκούς αγωνιστές αλλά και φιλοξένησε εκατοντάδες εξόριστους κομμουνιστές, υποδέχθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 


Χτες το βράδυ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο λιμάνι του Ευδήλου αποσπάσματα από την οποία δημοσιεύουμε. 


Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι από κάθε γωνιά του νησιού, που ανταποκρίθηκαν στο πλατύ κάλεσμα που απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα οι Κομματικές Οργανώσεις.
Στο αεροδρόμιο της Ικαρίας τον Δημήτρη Κουτσούμπα περίμεναν το μεσημέρι της Πέμπτης οι οργανώσεις του Αγίου Κηρύκου, με τους πιο μικρούς από τους συγκεντρωμένους να τον υποδέχονται με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το απόγευμα ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τοbμνημείο που είναι αφιερωμένο στους εξόριστους στη Μονή Μουντέ, στο μέρος δηλαδή όπου βρισκόταν το σανατόριο για τους φυματικούς εξόριστους, και κατέθεσε λίγα λουλούδια προς τιμήν των αγωνιστών. Επισκέφθηκε ακόμα την πλατεία στο Χριστό Ραχών και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού.
Ιδιαίτερη στιγμή η επίσκεψη στο σπίτι του συντρόφου Γιώργου Τσαντέ, στο χωριό Μηλιωπό. Ενα ατύχημα -πριν τρεις δεκαετίες- κράτησε τον Γ. Τσαντέ, στέλεχος του ΚΚΕ, μακριά από την καθημερινή πρακτική δράση, πάντα όμως στο πλευρό του Κόμματος, με την καρδιά και το μυαλό στο στόχο της ενίσχυσης και της ισχυροποίησής του.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: