Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας αφού εγκατέλειψε τον κομμουνισμό, εγκαταλείπει και το σφυροδρέπανο !


Εδώ και χρόνια το Κ.Κ Γαλλίας έχει στην πράξη εγκαταλείψει κάθε αναφορά στον κομμουνισμό. 

 Όπως και στο ΠΑΣΟΚ ο σοσιαλισμός αποτελεί κυρίως  μια αναφορά στις ιστορικές καταβολές του κόμματος χωρίς να βαραίνει στην ασκούμενη πολιτική.
«Δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εποχή» λέει ο Γενικός Γραμματέας του εγκαταλείποντας ως σύμβολό του το σφυροδρέπανο το έμβλημα της εργατικής και αγροτικής τάξης και επιλέγοντας ένα πεντάκτινο αστέρι (παραλλαγή του σήματος του  ΣΥΡΙΖΑ;) που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή αριστερά.
 Το νέο σήμα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας πως το νέο σύμβουλο συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής
«Θέλουμε να στραφούμε στο μέλλον. Το σφυροδρέπανο είναι ένα σεβαστό σύμβολο αλλά δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΓ.
Προφανώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αισθητική αλλά στον πολιτικό συμβολισμό. Για το «Κ.Κ» Γαλλίας ο κομμουνισμός και όχι το ιστορικό του σύμβολο είναι που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και η αλλαγή του συμβόλου αποτελεί απλά ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην πραγματικότητα το ΚΚ. Γαλλίας έχει εγκαταλείψει το σφυροδρέπανο εδώ και πολύ καιρό παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σοσιαλδημοκράτη  Ζαν-Λυκ Μελανσόν η αριστερή πτέρυγα του κόμματος αγνόησε τις «συστάσεις» για διακριτική παρουσία του σφυροδρέπανου.
Πηγή : mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: