Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Εκπροσώπου Tύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη - Η όψιμη, προεκλογική μετάλλαξη της ΕΔΕΚ και του Γιώργου Λιλλήκα.


Η ΕΔΕΚ και ο υποψήφιος που στηρίζει, όψιμα και στα πλαίσια της λαϊκίστικης προσέγγισης τους ενόψει εκλογών, παρουσιάζονται σήμερα να εγκαταλείπουν την σχεδόν απόλυτη ταύτιση τους με τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυταπατώνται αν θεωρούν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους πολίτες μέσα από την όψιμη, προεκλογική μετάλλαξη τους.Οι πολίτες θυμούνται και γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση μιας έκαστης πολιτικής δύναμης.Γνωρίζουν ποιοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ψήφιζαν εντός Βουλής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθόριζαν οι κ.κ. Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου.Οι πολίτες ξέρουν ποιοί σταύρωναν κονδύλια, ακόμα και δικών τους Υπουργών, εναρμονιζόμενοι πλήρως με το ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη.Οι πολίτες θυμούνται ποιοι παρείχαν ολόπλευρη στήριξη στον τέως Διοικητή της Κεντρικής  Τράπεζας απαιτώντας τον επαναδιορισμό του, σε πλήρη ταύτιση με το ΔΗΣΥ και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ακόμη και όταν εκδηλώθηκε σε όλη της τη διάσταση η κρίση του τραπεζικού συστήματος και αποκαλύφθηκαν οι ασήκωτες ευθύνες του κ. Ορφανίδη. Παραπέμπουμε σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ημερομηνίας 26/04/2012.
" Ο Αθανάσιος Ορφανίδης, ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στον ιδιαίτερα απαιτητικό θεσμικό του ρόλο, ενώ παράλληλα, με τις θέσεις και τη δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι.
Η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι, δημόσιοι λειτουργοί που αποδεδειγμένα επιτυγχάνουν στο έργο τους, αποτελούν πλεονέκτημα που δεν πρέπει να χάνεται για την Κύπρο. "Οι πολίτες θυμούνται τη σχεδόν καθολική συνεργασία της ΕΔΕΚ με τον κ. Αναστασιάδη στις πρόσφατες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι όταν ο κ. Αναστασιάδης απειλούσε και εκβίαζε την κυπριακή πλευρά να υπογράψει αμέσως μνημόνιο με την Τρόικα, αναδεικνύοντας τον μπαμπούλα του χρόνου ως υπέρτατης σημασίας, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του μνημονίου, το ίδιο έπραττε η ΕΔΕΚ και το επιτελείο Λιλλήκα ασκώντας πιέσεις για άμεση υπογραφή του μνημονίου."ΜΕΓΑ, Ενημέρωση τώρα, 13/11/2012, Παύλος ΜυλωνάςΕρώτηση Π. Μυλωνά: θα το πω ωμά, μας συμφέρει να υπογράψουμε τελικά αυτά τα σκληρά μέτρα του μνημονίου… ή θα πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά αφήνοντας ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να μην το υπογράψει αντιστεκόμενος στο μνημόνιο; Η απάντηση ποια είναι σε αυτό το ερώτημα;Παπαδάκης:  Θα έπρεπε να είχε υπογραφεί η σύμβαση, θα έπρεπε να είχαμε κατάληξη σήμερα και το ότι το συζητάμε αύτη τη στιγμή νομίζω είναι εις βάρος του Κυπριακού λαού. "Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι όταν η κυβέρνηση έδινε σκληρές μάχες για να προστατεύσει τον πλούτο του τόπου, όπως είναι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί, η ΕΔΕΚ, και το επιτελείο Λιλλήκα στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης λογικής του κ. Αναστασιάδη, απαιτούσαν ιδιωτικοποίηση του 49% της CYTA.Σήμερα η  ΕΔΕΚ και το επιτελείο Λιλλήκα έχουν και το θράσος να μας λένε ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να φράξουν το δρόμο στην εκλογή Αναστασιάδη.Για να μπορέσουν να πείσουν κατ` ελάχιστον τους πολίτες ότι είναι ειλικρινείς, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν ως εσφαλμένη την ταύτιση τους με τις επιλογές του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποκηρύσσοντας τον νεοφιλελευθερισμό που ακόμη διακρίνει ορισμένες θέσεις τους.
Ταυτόχρονα αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει επιτέλους να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκλογή Αναστασιάδη.

Πηγή : ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: