Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Νέο γκάλοπ της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.Πρωτιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 2,6 %.Υψηλά παραμένει η Ν.Δ.Στο 5,7 % τα ποσοστά του Κ.Κ.Ε.Σχόλιο του Red Star.


Δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του ALPHA


Και σε αυτή την δημοσκόπηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν και πρώτος με 29,0 % δεν δείχνει να έχει δυναμική αυτοδυναμίας.Στην έρευνα της Marc η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 26,4 %.Η εικόνα του γκάλοπ είναι μια αντιστροφή του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου για τα 2 πρώτα κόμματα.
Για ακόμη μια φορά όμως ο νέος δικομματισμός δεν θυμίζει σε τίποτα το δίπολο ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ των περασμένων 3 δεκαετιών. Η Χρυσή Αυγή και εδώ είναι ξεκάθαρα τρίτη με ανοδική τάση σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Marc ενώ εμφανέστατη είναι η διάλυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ που πέφτει στο 6,4 %.Πάντως τα τέσσερα επόμενα κόμματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗ.ΑΡΙ. και Κ.Κ.Ε. βρίσκονται με βάση το στατιστικό σφάλμα πολύ κοντά.Υψηλό ποσοστό τέλος (7,1%) συγκεντρώνουν συνολικά τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Οικολόγων Πράσινων,Δράσης,ΛΑ.Ο.Σ και ΚΚΕ(μ-λ) /ΜΛ ΚΚΕ.

Πάντως να υπενθυμίσω πως η Marc δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της (οι έρευνες της δυστυχώς ,ήταν μεταξύ των εργαλείων μου για τα εκλογικά βαρόμετρα των εκλογών του Μάη και αποδείχτηκαν " άχρηστες" ).

Επειδή όμως κατά καιρούς παρουσιάζουμε προς ενημέρωση ,των φίλων του μπλογκ. δημοσκοπήσεις και από άλλες εταιρίες θεώρησα σκόπιμο να την δούμε και αυτή με επιφύλαξη όπως και κάθε άλλο γκάλοπ.


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: