Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επιθετικότητας της Τουρκίας στην περιοχή.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ



Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής επιθετικότητας της Τουρκίας έπειτα από την πρόσφατη ψήφιση διατάγματος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης μέσω της οποίας δίνει τη δυνατότητα για τον επόμενο χρόνο στην κυβέρνηση Ερντογάν να προχωρήσει σε στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρόλο της Τουρκίας ως περιφερειακού χωροφύλακα και στρατηγού στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ρόλου που της ανατέθηκε από το ΝΑΤΟ, στο οποίο δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μας εντάξουν. 
Ανοίγει ακόμα τον δρόμο για μια επίθεση και στρατιωτική εμπλοκή με το Ιράν.
Είναι προφανές ότι η μέχρι τώρα εμπλοκή της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με την έγνοια της για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών στη Συρία. Αντίθετα, κύριος στόχος της Τουρκίας είναι η εγκαθίδρυση στην περιοχή ακόμη ενός φανατικού Ισλαμιστικού καθεστώτος θετικά προσκείμενου σε αυτή και το οποίο να υπηρετεί τον ευρύτερο σχεδιασμό για νέα Μέση Ανατολή. Αυτή η πορεία ζημιώνει τους λαούς της περιοχής θα πλήξει και την Κύπρο.
Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στη Συρία πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα όσους προσέτρεξαν να στηρίξουν με διάφορους τρόπους τις φονταμενταλιστικές και αποσχιστικές δυνάμεις, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των συριακών αντικυβερνητικών δυνάμεων. Οι αποσχιστικές αυτές δυνάμεις θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα επί του εδάφους με σκοπό την δημιουργία νέου χάρτη κρατών στην περιοχή. Θα ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας» για τον αλληλοσπαραγμό. Σίγουρα, αυτές οι εξελίξεις θα πλήξουν και την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού.
Το ΑΚΕΛ καλεί τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ να αναλάβουν δραστήριο ρόλο για μια διαδικασία ειρήνευσης. Για εκεχειρία μεταξύ των πλευρών στην Συρία και την έναρξη ενός διαλόγου χωρίς όρους. Καλεί το φιλειρηνικό κίνημα στην Κύπρο, τον κάθε πατριώτη, να είναι έτοιμος για να εκφράσει με μαζικό και δυναμικό τρόπο την αντίθεση του σε ακόμα ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: