Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Βούλιαξε» από κόσμο η Αθήνα.Χιλιάδες και χιλιάδες λαού διαδήλωσε με το ΠΑΜΕ.


H χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έκανε το κέντρο της πρωτεύουσας να «βουλιάξει» από κόσμο.

Πολύ πριν τη 1 το μεσημέρι, η Ομόνοια είχε γεμίσει.
Δεξιά κι αριστερά από την εξέδρα, τεράστια πλακάτ καταγράφουν τη «φωνή» των διαδηλωτών: «Αποδέσμευση από την ΕΕ - Να διαγραφεί το χρέος και να καταργηθούν δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικοί νόμοι». «400 ευρώ, φτώχεια, ανεργία - Ο καπιταλισμός φέρνει δυστυχία» και «Εργάτη μη δεχθείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους και αφεντικά».


Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Αμέσως μετά την ομιλία τα μπλοκ, συντονισμένα, οργανωμένα, μαχητικά και με παλμό ξεκινούν την πορεία προς το Σύνταγμα. Μπροστά τα Σωματεία της Ζώνης, που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στην καταστολή, ενώ αμέσως μετά οι ηρωικοί χαλυβουργοί με το δικό τους πανό. Τη δική τους θέση στο πλευρό των εργατών παίρνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι, με το πανό της ΠΑΣΕΒΕ να καλεί «Ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων».
Μαζική ήταν και η παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών, όπως από Μεσόγεια - Λαυρεωτική, Καλλιθέα.
Τα συνθήματα και ο παλμός δε σταμάτησαν σε όλη την πορεία: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω».

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: